Kakko vai Hughes? – Leijonat-legenda Petteri Nummelin: ”Yhden pelin perusteella eroa on kuin yöllä ja päivällä”

© Kuva: Getty Images

Suomalaisjääkiekkoilun todellisiin ikoneihin lukeutuva Petteri Nummelin on ihastunut Kaapo Kakon otteisiin MM-kisoissa. Turkulaislegenda pitää nuorukaista Suomen yhtenä pelillisenä johtotähtenä.

Laitahyökkääjä on iskenyt kolmessa MM-ottelussa huimat viisi maalia.

– On kyllä miellyttänyt silmää, Nummelin toteaa Leijonat.comille.

– Hänen taitonsa olen aina tiennyt, mutta sen kun pystyy vielä MM-kisoissa noin hyvin näyttämään, on yllättänyt, urallaan seitsemän MM-mitalia voittanut ex-puolustaja jatkaa.

Kakon ympärillä on käyty suuresti keskustelua, onko hän kesällä NHL:n tuleva ykkösvaraus. Hän taistelee paikasta yhdysvaltalaissentteri Jack Hughesin kanssa.  Nummelin ei lähde arpomaan, kumpi himoitun ykkösvarauksen tittelin nappaa. Kaksikko kohtasi maanantaina kaukalossa, kun Suomi hävisi USA:lle jatkoajalla.

– Heitä on niin vaikea verrata, koska ovat eri pelipaikan pelaajia. Mutta yhden pelin perusteella eroa on kuin yöllä ja päivällä (Kakon eduksi), Nummelin heittää.

Liigassa Kakon pelit loppuivat Turun Palloseuran kanssa puolivälieriin HPK:n käsittelyssä. Kakko iski viidessä pudotuspeliottelussa neljä maalia, mutta maallikon silmään näyttää, että hän olisi nyt yhden tason verran parempi pelaaja kuin tuossa ottelusarjassa.

– Liiga ja kansainväliset pelit ovat aivan eri asia. Peli on niin erilaista. MM-kisoissa peli tulee nopeammaksi ja enemmän organisoidummaksi. Onneksi ei ole ollut nyt sitä hidasta lähtöä. Hyvien pelaajien kanssa on helpompi pelata noin hyvin.

Nummelinin mielestä Kakko on todella monipuolinen pelaaja. Teholukemat 5+0 ei kerro koko totuutta toisen turkulaisen pelityylistä ja kyvyistä.

– En näkisi, että Kakko on puhdas maalintekijä. Hän näkee koko kentän hyvin ja pelaa kokonaisvaltaista peliä, Leijona-legenda arvioi

– Nyt kun hänellä on kuuma hetki päällä, niin hän käyttää luonnollisesti tilanteita hyväkseen. Jos hänen tehot olisivat 0+3, niin ehkä hän syöttäisi ennemmin kuin ampuisi. Tämä on kuitenkin seurausta siitä hyvästä itseluottamuksesta, Nummelin pohtii.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna,
ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Jesse Happonen


PÄIVÄN VIHJE: JOKERIT – AVANGARD OMSK

Hakeeko Ilja Kovaltshukin tähdittämä Omsk pisteet Helsingistä?