15 kertaa Suomen MM-kisajoukkueissa mukana ollut Petteri Nummelin on päässyt mukaan kevään kiekkohuumaan kotisohvaltaan. Puolustajalegenda on yllättynyt, kuinka hyvin Suomi on pelannut.

Leijonien pistepotti on komeat seitsemän pistettä, kun joukkue on kohdannut suurmaat Kanadan, Slovakian ja USA:n.

– Olen yllättynyt. Kyllä tiesin, että Suomi on aina kova, mutta nyt on mennyt kyllä todella hyvin.

– Joka vuosi kirjoitetaan, että heillä on huono joukkue, mutta korostan, että Suomi on niin joukkuepelimaa, että se menee aina pitkälle, uskollisesti kaikki Leijonien pelit katsova Nummelin sanoo Leijonat.comille.

Nummelin on ollut tyytyväinen suomalaispuolustajien otteisiin Kosicen kaukalossa.

– Kaikki ovat tasaisia. Ei ole yhtään heikkoa lenkkiä. Virheitä kuuluu tulla, se on urheilua, mutta kukaan ei ole pettänyt.

Hän nostaa toimittajan pyynnöstä esiin kaksi eniten säväyttänyttä pakkia.

Petteri Lindbohm on ollut positiivinen yllätys. Hänen pelaamista on ollut kiva katsoa. Ja totta kai pitää vetää kotiin päin ja kehua Bobby (Mikko) Lehtosta. Hän on yksi johtavista pelaajista, Leijona-legenda toteaa.

Nummelin oli urallaan puolustaja, joka eli kiekollisesta vastuusta. Parhaana MM-keväänään (2006) hän teki peräti 14 tehopistettä. Etenkin ylivoimalla Nummelin oli iskussa ollessaan todellinen pelote. Tämän kevään MM-miehistöstä Oliwer Kaski on se puolustaja, jolta odotetaan tulosta ylivoimalla. Tähän mennessä kolmessa pelissä on tullut vain yksi syöttöpiste.

– Huikeata, millaisia kehitysaskelia hän on ottanut. Ei se aina lähde vain sormia napsauttamalla. Muistan maajoukkueuran alkuaikoina, kun tein Liigassa tehopisteitä koko ajan, mutta maajoukkueessa se kesti monta vuotta, että niitä alkoi tulemaan samalla tavalla, Nummelin muistuttaa.

Suomen maalivahtivastuu on jakaantunut Slovakiassa Kevin Lankiselle ja Veini Vehviläiselle tähän mennessä. Nummelinin mukaan Suomen turnaus ei tule kaatumaan ainakaan maalivahtipelaamiseen.

– Lankinen oli maaginen ne pari peliä. Vehviläinen nosti USA:ta vastaan alun jälkeen tasoaan ja antoi Suomelle mahdollisuuden taistella voitosta.

Turkulainen haluaisi nähdä Vehviläisen vielä uudelleen tolppien välissä, kun Suomi kohtaa torstaina Tanskan.

– Kyllä minä varmaan jatkaisin samalla kuin viime pelin. Pelituntuma täytyy olla ainakin kahdella maalivahdilla, Nummelin toteaa korostaen, että valmennus tietää kuitenkin parhaiten, kenet pistää veräjänvartijaksi.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna, ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.