Kärpät julkaisi kerralla kaksi huippukaappausta ja ison tukun jatkosopimuksia. Uusia hankintoja ensi kaudeksi ovat hyökkääjä Janne Pesonen ja ruotsalaispuolustaja Ludwig Byström.

Pesonen on oululaisille tuttu nimi jo vuosien takaa. Maailmanmestarihyökkääjä pelasi Kärpissä viimeksi kaudella 2007-08, jolloin hän paukutti 78 tehopistettä. Viime kaudella hän pelasi Ruotsissa Växjö Lakersissa ja teki 42 ottelussa tehot 17+13.

24-vuotias Byström on pelannut viime vuodet Pohjois-Amerikassa. Viime kaudella hän pelasi AHL:ssä 71 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 4+26=30. Hänellä ei ole vyöllään NHL-otteluita.

Lisäksi Kärpät tiedotti tehneen jatkosopimuksen kanadalaispuolustaja Shaun Heshkan ja kahdeksan oman juoniorin kanssa. Kärppien organisaatiossa jatkavat puolustajat Kalle Loponen, Topi Niemelä ja Jaakko Niskala, sekä hyökkääjät Tommi Järvitalo, Aatu Räty, Aku Räty, Zdenek Sedlak ja Tuukka Tieksola.

Lue myös: Leijonien illan vastustaja Tanska saa huippuvahvistuksen – pelaa jo tänään!