KOSICE. MM-kisojen tuomaritoiminta nousi surullisella tavalla esille jälleen keskiviikkona, kun outo viheltäminen varasti huomion Saksan ja Slovakian välisessä ottelussa.

Kotijoukkueen Ladislav Nagy esitti kolmannessa erässä ruman pommin, kun Suomestakin tuttu NHL-konkari jyräsi 18-vuotiaan Moritz Seiderin törkeällä tavalla levyksi. Saksan nuori huippulupaus loukkaantui, mutta Nagy selvisi 2+ minuutin rangaistuksella.

Tilanne ihmetytti heti. Saksan päävalmentaja Toni Söderholm kävi tilanteesta kuumana – syystäkin.

– Se oli typerä ja erittäin vaarallinen temppu. Nyt on meidän aika herätä näiden suhteen, Söderholm ihmetteli pelin jälkeen.

Aiemmin lähes samassa paikassa kuultiin toisen suomalaisvalmentajan palopuhe, kun Jukka Jalonen ihmetteli IIHF:n linjaa (lue uutinen). Söderholm kertoi olevansa itse huolissaan kurinpitotoiminnasta.

– Pelaajia loukkaantuu liikaa peleissä. Jos emme pysty suojelemaan heitä, meillä on vakavia ongelmia. Jos tuosta viheltää kahden minuutin jäähyn, on jokin pahasti pielessä.

Söderholm keskusteli taklauksen jälkeen tuomariston kanssa. Kahden minuutin rangaistukselle ei löytynyt kuitenkaan mitään syytä.

– Miksi hän olisi sitä perustellut? Toinen tuomari sanoi, ettei se ollut hänen vihellettävissä – oli kuulema toisen tuomarin homma. Sellaista vastuunkantoa, Söderholm täräytti.

Ektralataus käänsi pelin

Nagyn sikailu käänsi silti pelin. Saksa nousi ensin ylivoimalla 2-2-tasoihin. Lopulta joukkue hiljensi Slovakian kotiyleisön, kun Leon Draisaitl iski voittomaalin viimeisellä minuutilla.

Taklaus antoi Söderholmin mukaan Saksalle ylimääräisen virikkeen. Se kenties käänsi jopa pelin.

– Siinä oli hieman sellaista… anteeksi nyt… ekstrap**kelettä. Laukauksessakin oli sellaista ylimääräistä raivoa. Se oli hieno maali, Söderholm kertasi Markus Eisenschmidin tasoitusta.

Voitto oli Saksalle jo neljäs turnauksessa. Joukkue johtaa lohkoa puhtaalla pelillä. Se on kova temppu.

– Oltiin vähän lirissä. Slovakia oli hyvä tai me olimme vajaita. Hyvin pojat jaksoivat vääntää, Söderholm kiteytti.

LUE MYÖS: Raju purkaus! Jukka Jalonen raivoaa MM-kisojen kurinpitofarssista: ”Meitä kustiin suoraan silmään”

LUE MYÖS: Leijonien aamujäiltä ikäviä uutisia: loukkaantunut NHL-vahvistus sivussa!

LUE MYÖS: Huvittavia mokia! Kaapo Kakon nimi tuottaa vaikeuksia ulkomailla – Leijonien MM-sensaatio on kuumaa kamaa

LUE MYÖS: Video kertoo karua kuvaa: Jack Hughesia suorastaan nöyryytettiin Iso-Britannia-ottelussa!

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo