Leijonien sankarivahti ohitti heti Jack Hughesin MM-kisojen pistepörssissä – nauratti mediaa: ”Olenko mä liian vanha NHL:ään?”

© Kuva: Getty Images
Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus

KOSICE. Leijonien maalilla nähtiin iloinen MM-debytantti, kun Jussi Olkinuora torjui arvokisauransa avauspelissä heti komean voiton.

Leijonat oli lopulta suvereeni ja marssi 5-0-voittoon Iso-Britanniasta. Olkinuora oli läpi ottelun maalilla hyvä. Sen jälkeen median edessä nähtiin rempseä vahti, joka nauratti toimittajia heitoillaan.

– On hyvä, että meidän joukkue pelaa niin hyvin, ettei mulle tule niin paljoa tilanteita. Siihen pitää vain osata asennoitua oikein. Joukkue ja peli vaativat sen, että kun pelataan hyvin, omissa ei tule kömmähdyksiä, Olkinuora summasi pelin jälkeen.

Olkinuora pelasi itsensä myös pisteille pelissä. Maalivahdin avaus johti Suomen avausmaaliin, kun Toni Rajala iski pelin avausmaalin. Samalla vahti nousi MM-kisojen pistepörssissä jo ohi Jack Hughesin.

– Mun mielestä siinä saattoi olla kaksi tehopistettä tänään. Emmä niitä laske…

Olkinuora heitti ja sai median repeämään.

Vertailuun Hughesista maalivahti suhtautui pilke silmäkulmassa. Torjuja pohdiskeli tilannettaan selvästi NHL-mielessä.

– Olenkohan mä liian vanha (NHL:ään) varattavaksi? Olkinuora täräytti.

Suomalaisvahti teki pelissä joka tapauksessa historiaa. Hänestä tuli historian ensimmäinen Leijonat-vahti, joka pystyi torjuamaan Suomen voittoon Iso-Britanniasta. Leijonat ei ollut ennen perjantaita pystynyt kaatamaan vielä koskaan näiden kisojen lilliputtia.

– Se on totta! Musta tulee triviaveskari, Olkinuora makusteli.

LUE MYÖS: Unelmamaali lähellä! Kaapo Kakko ällistytti uudella kikallaan: ”Jotain hienoa pitää aina keksiä!”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo

Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus