KOSICE. Leijonien järkälemäinen Petteri Lindbohm oli vireessä sunnuntaina, kun Leijonat kaatoi Ranskan puhtaan pelin jälkeen maalein 3-0.

Lindbohm oli parhaimmillaan joka puolella kaukaloa. Avausmaalin loistosyötöllä alustanut pakkijärkäle ehti myös painia ja antaa kovia pommeja pelissä.

Ottelun näyttävin hetki nähtiin toisessa erässä, kun Lindbohm jyräsi Liigasta tutun Damien Fleuryn jäänpintaan. Raju taklaus oli yksi turnauksen kovimmista niiteistä.

– Hän on vanha tuttu Sportista – oltiin siellä samaan aikaan. Piti muistuttaa olemassaolostani, Lindbohm naurahti Leijonat.comille.

Tuliko tuttu kaveri valittamaan tai soittamaan suuta tilanteesta?

– Ei onneksi. Ollaan hyvissä väleissä vielä, Lindbohm hymähti.

MTV Jääkiekko

@mtvjaakiekko
Petteri LindBOOOM. 💪💥#mmkisat #leijonat

Avausmaali hienon kuvion päätteeksi

Ottelun avausmaali oli upea oivallus Lindbohmilta. Järkälemäinen pakki löysi upealla syötöllään Joel Kivirannan, jolla oli helppo työ ohjata kiekko sisään.

– Ollaan noita haettu nyt muutamaan otteeseen: Jolle oli takatolpilla – siellä oli lapa vapaana. Nyt meni ohjuri sisään, Lindbohm myhäili.

Samalla pakki myönsi, että olisi voinut ampua tilanteessa. Treeneistä tutut kuviot maistuivat silti paremmalle.

– Katsoin alkuun vetoa, mutta näin, että hänellä oli parempi paikka. Pääsee itsekin näihin haastatteluihin.

Kokonaisuutena isokokoinen puolustaja oli Leijonien ehdotonta parhaimmistoa. Ajoittain tuntui, että Lindbohm oli vaihdosta toiseen ”ytimessä”, kuten väsynyt kiekkofraasi kuuluu.

– Ihan hyvä peli. Alusta alkaen oli hyvä fiilis. Ja kun sai nimen tulostaululle, se näyttää ulospäinkin paremmalta. Meillä on ollut hyvä meno joukkueena pitkään. Nyt vain eteenpäin, Lindbohm virnisti.

As France returned to even strength, Kiviranta deflected a pass through the five-hole #FRAFIN #IIHFWorlds @leijonat

LUE MYÖS: Lohkovoitto todella lähellä! Leijonat nollasi vastustajansa MM-kisoissa

LUE MYÖS: Huippuotteet ihastuttavat! Leijonien tehopakki loistaa MM-jäillä: ”Pystyn pelaamaan kovalla tasolla”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo