KOSICE. Leijonien joukkueesta löytyy tämän kevään joukkueessa useita onnistujia.

Yksi huipputurnausta pelaava nimi on Mikko Lehtonen. Vaikka 25-vuotias yleispakki on iskenyt viiteen peliin jo tehot 1+4=5, on hän päässyt loistamaan kisojen avauspelit ilman huutavia otsikoita.

Leijonat.com tapasi tehopakin, joka valmistautuu jo sunnuntain Ruotsi-peliin. Turnaus on sujunut tähän mennessä vähintäänkin mainiosti.

– Hyvä fiilis sekä henkilökohtaisesti että joukkueena. Itsellä on mennyt hyvin läpi kauden – olen pystynyt jatkamaan sitä täällä. Olen saanut niitä vahvuuksia esille myös täällä. Yritän vielä parantaa ja jatkaa näitä samoja juttujani jäällä, Lehtonen summaa Leijonat.comille.

Iso rooli ja vastuu maistuvat. Osa kiekkofaneista on yllättynyt Lehtosen otteista – katsojat äänestivät hänet Facebookin suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä Iso-Britanniaa vastaan pelatun ottelun ykköstähdeksi.

Lehtosta mainio turnaus ei ole yllättänyt. Hän lähti jo ennen turnausta kovin tavoittein Slovakiaan.

– Olen tiennyt oman tasoni. Kun itseluottamus on kunnossa ja saan peliini haluamani asiat, pystyn pelaamaan kovalla tasolla.

Tuntui, että löysit oman roolisi ja huippuvireen Leijonista jo heti MM-kisojen esiotteluissa?

– Kyllä se aika heti löytyi. Tiesin olevani hyvässä kunnossa. Kun alla oli hyvä kausi, oli Leijoniin helppo hypätä.

Ruotsista ponnahduslauta

Lehtonen kiekkoili menneen kauden HV71:n riveissä. Se on antanut hyvän ponnahduslaudan eteenpäin.

Pakki siirtyi ensi kaudeksi KHL:ään Jokereiden riveihin. Se on myös yksi osoitus nousujohteisesta urasta.

Mutta mistä mainio vire on löytynyt? Lehtonen jakaa kiitosta länsinaapurin suuntaan.

– Ruotsin SHL on todella laadukas liiga. Vauhtia on paljon – sitä joutuu pakkina usein itse ratkaisemaan tilanteita. Todella monipuolista kiekkoa ja sarjassa paljon on loistavia pelaajia. Uskon, että se on kehittänyt mua todella paljon, pakki kiittelee.

Lehtonen ja Leijonat palaa jäälle sunnuntaina, kun vastaan asettuu Ranska. Leijonat.com seuraa 21.15 alkavaa ottelua hetki hetkeltä.

LUE MYÖS: Leijonien sentteriongelma on ratkaisu – näillä ketjuilla Suomi lähtee Ranskaa vastaan!

LUE MYÖS: Kädet käyvät! Kiekkolegenda Raimo Helminen piinasi Leijonien huippuvahteja – ”Kummallista katsoa, kun ei syötäkään”

LUE MYÖS: Leijonien NHL-apu kommentoi vammaansa – taustalla USA-pelissä saatu isku: ”Kaikilla on varmasti mielipide siihen”

LUE MYÖS: Surkeita uutisia! Leijonat-hyökkääjän kisat ovat kokonaan ohi

LUE MYÖS: Leijonien sankarivahti ohitti heti Jack Hughesin MM-kisojen pistepörssissä – nauratti mediaa: ”Olenko mä liian vanha NHL:ään?”

LUE MYÖS: Unelmamaali lähellä! Kaapo Kakko ällistytti uudella kikallaan: ”Jotain hienoa pitää aina keksiä!”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo