KOSICE. Leijonalegendan Raimo Helmisen kädet käyvät yhä kovaa tahtia.

Tätä ei voinut olla huomaamatta Leijonien vapaaehtoisissa treeneissä lauantaina. Suomen konkarivalmentaja osallistui pelaajien kanssa leikkimieliseen vetokilpailuun ja hurmasi kikoillaan.

Ottelun jälkeen sekä Veini Vehviläinen että Jussi Olkinuora naureskelivat leijonalegendan vireelle. ”Raipe” jaksaa painaa.

– Vauhti on ehkä vähän hidastunut, mutta kädet käyvät edelleen hyvin. Siinä on omat haasteensa, Vehviläinen virnisti Leijonat.comille.

Samoilla linjoilla oli myös Olkinuora, joka naureskeli yllättyneensä ex-huippunimen ratkaisuista.

– Se on kummallista katsoa, kun hän ei syötäkään. Ehkä läpiajossa on pakko ampua. On sillä vielä pehmeät kädet, Olkinuora sutkautti.

”Raipe” muistetaan uraltaan melkoisena syöttökoneena. Esimerkiksi Leijonissa hän pelasi hurjat 331 ottelua tehoin 52+155=207.

– Syöttökiintiö varmaan jo täynnä. Kiva päästä välillä laukomaan, Olkinuora veikkasi.

Nuorten leijonatähtien ja 55-vuotiaan Helmisen menoa jäällä oli myös muuten hauska seurata. Eri sukupolvien nimien jutut tuntuvat pyörivän samoissa asioissa. Samalla kiekkolegendan into tarttuu helposti myös pelaajistoon.

– Hieno nähdä, että vanha legenda jaksaa hymyissä suin painaa. Nauttii hokista. Sitä on hieno katsoa, Vehviläinen kiteytti.

LUE MYÖS: Supertaitava ex-Liiga-tähti vastassa! Leijonapakit varoittavat Ranskan huippunimestä: ”Saa laittaa tossua liikkeelle”

LUE MYÖS: Huippuotteet ihastuttavat! Leijonien tehopakki loistaa MM-jäillä: ”Pystyn pelaamaan kovalla tasolla”

LUE MYÖS: Leijonien NHL-apu kommentoi vammaansa – taustalla USA-pelissä saatu isku: ”Kaikilla on varmasti mielipide siihen”

LUE MYÖS: Surkeita uutisia! Leijonat-hyökkääjän kisat ovat kokonaan ohi

LUE MYÖS: Leijonien sankarivahti ohitti heti Jack Hughesin MM-kisojen pistepörssissä – nauratti mediaa: ”Olenko mä liian vanha NHL:ään?”

LUE MYÖS: Unelmamaali lähellä! Kaapo Kakko ällistytti uudella kikallaan: ”Jotain hienoa pitää aina keksiä!”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo