KOSICE. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen myöntää, ettei Suomi löytänyt parasta peliään tiistain Saksa-pelissä.

Alkulohko päättyi kitkerästi, kun Saksa kaatoi Leijonat lopulta maalein 2-4. Tulos oli pettymys, varsinkin vahvan avauserän jälkeen. Jalonen kertasi ensimmäisen 20 minuuttia olleen loistavaa peliä Leijonilta, sen jälkeen jotain tapahtui.

– Saksa on hyvä joukkue. Jos ei itse ole ihan parhaimmillaan, näissä peleissä voi hävitä, Jalonen pohti medialle.

Ottelussa nähtiin tilanteita, jotka eivät miellyttäneet kokenutta valmentajaa. Esimerkiksi Saksan avausmaali syntyi Suomen pelaajien keskeltä. Marc Michaelis pääsi iskemään osumansa ihan liian vapaasti.

– Se oli lepsu puolustpelaaminen. Kurkataan se vielä videolta. Jos me pelaamme noin, meidän pelit loppuu torstaina. Meidän pitää pelata jämäkämmin kiekollista pelaajaa eikä sa*tana maila pystyssä taivasta kohden. Pikkuisen sellaista näkyi. Ei paljoa, mutta muutamakin kerta riittää ja kiekko on verkossa omassa päässä, Jalonen pohti.

Lohkovaiheen päätöspeli tarkoittaa sitä, ettei Suomi voi voittaa enää A-lohkoa. Kakkostilan tuoma vastus ratkeaa vasta myöhemmin tiistai-iltana. Jalonen epäili, ettei kaikkien pelaajien lataus ollut ihan 100 prosenttinen Saksa-pelissä.

– Ehkä tässä oli vähän jotain nöyryyden puutetta välillä. Se pitää korjata, Jalonen naulasi.

Vastaan asettuu joko Venäjä, Ruotsi tai Tshekki. Riippuen tiistai-illan ottelusta Ruotsi-Venäjä.

– Ne ovat kaikki huippujoukkueita. Meidän pitää parantaa – sekä yksilötasolla että joukkueena. Ei mitään erityistä – hyvä keskittyminen vaihdosta toiseen ja laadukasta pelaamista. Simppeliä juttuja, asioita, joita ollaan sovittu ja jossa ollaan hyviä, Jalonen kiteytti.

LUE MYÖS: Leijonien tappiolla ikävät seuraukset – puolivälierissä vastaan kivenkova joukkue!

LUE MYÖS: Maalihanat tukossa! Kaapo Kakko kommentoi otteitaan: ”Ei meinaa upota millään, mutta…”

LUE MYÖS: Kiusallisia ongelmia! Leijonien ottelu keskeytynyt useita kertoja – taustalla outo ilmiö MM-kisoista

LUE MYÖS: Hulvattomat voitonjuhlat! MM-kisojen lilliputti teki sensaatiomaisen temppun – ”Olemme p*skoja – ja tiedämme sen!”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo