Kevin Lankinen selvitti Suomen maalilla kiirastulen puolivälierätrillerissä – Ismo Lehkonen: ”Ottelulla iso merkitys uran jatkoa ajatellen”

© Kuva: Getty Images

Leijonien maalivahti Kevin Lankinen osoitti olevansa isojen pelien mies MM-kisojen puolivälieräottelussa Ruotsia vastaan. Selän taakse meni neljä maalia, mutta nuori Lankinen torjui ottelusta voiton.

Hän vei nimiinsä maalivahtien taiston itseään Henrik Lundqvistia vastaan.

Pitkän uran jääkiekon parissa tehnyt Ismo Lehkonen tietää, että peli ei ollut Lankiselle lähellekään helpoimmasta päästä.

– Maalivahdin isoveljenä voin kertoa, että Ruotsi-ottelu oli pahimpia pelejä veskarille. Kuteja ei tullut tasaisesti. Lankinen selvisi tosi hyvin.

– Ylivoimamaalille hän ei mahtanut mitään, tuli oma maali ja yksi oli hirmuinen lämäri maskista. Ei siinä paljon mahdollisuuksia jätetty, Lehkonen kertaa maaleja Leijonat.comille.

Hänen mukaansa ottelusta on todella paljon hyötyä Lankiselle jatkoa ajatellen.

– Selvisi kiirastulesta hyvin. Vastassa oli veska joka ei ollut Suomelle hävinnyt. Kovien pelien kokemusrenkaat olivat Lankisella ohuet ja vetoja ei tullut. Peli palveli jatkouraa tosi paljon.

Lauantain välierässä Suomi kohtaa Venäjän. Itänaapurin nimivahvassa joukkueessa jäälle liukuvat muun muassa Jevgeni Malkin, Aleksandr Ovetshkin sekä Nikita Kutsherov.

Lehkosen mukaan Lankisen ja kumppaneiden ei tarvitse pelätä heitä, vaan Leijonien pitää luottaa oman joukkueensa vahvaan yhteispeliin.

– Ei tosiaankaan tarvitse pelätä. Ruotsilla oli ihan yhtä taitavia jätkiä jäällä. Suomi näytti, että sen päätä ei huimaa edes parin maalin tappioasema.

Suomi-Venäjä alkaa lauantaina klo 16.15.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna, ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Jesse Happonen


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.