BRATISLAVA. ”Mörkö-Marko” tulee ja hurmaa koko kiekkomaailman. Slovakiassa ollaan kirjoitettu tällä viikolla ällistyttävää tarinaa.

203-senttinen Leijonat-kapteeni nousi toistamiseen joukkueensa sankariksi, kun Suomi marssi sensaatiomaisesti MM-finaaliin. Joukkue kaatoi Venäjän maalein 1-0. Pelin ainoan maalin iski taistelun ruumiillistumaksi noussut Marko Anttila – nelosketjun laituri.

Ei ole ihme, että Suomessa puskee päälle jo kovaa Mörkö-hypeä. Anttilasta tehtiin ennen finaalia jopa hassuttelubiisi, joka levisi nopeasti netissä.

Suomen joukkueessa kapteenin arvo tiedetään. Moni leijonataituri suoraan liikuttui kapteeninsa otteista. Voittomaali meni oikeaan osoitteeseen – jälleen kerran.

– Onhan tuo upea jätkä. Malliesimerkki sille, ettei kaikkea olla tuotu tarjottimella. Sitä, että kaveri pelaa KHL:ää ja on maajoukkueen kapteeni. Siinä on hieno tarina kenelle tahansa, hyökkääjä Harri Pesonen ihastelee Leijonat.comille.

Anttilan panosta Leijonien kapteenina on ihasteltu pitkin turnausta. Ei ole sattumaa, että joukkueessa on ollut läpi turnauksen näin loistava yhteishenki. Siitä kiitos kuulu Anttilalle.

Kun kapteenina on pelaaja, joka noussut huipulle yli 30-vuotiaana, antaa se paljon mietittävää myös muulle joukkueelle. Sen myös Pesonen nostaa esille.

– V*tusti sekin jätkä on tehnyt hommia. Ja ottanut järkyttävästi kuraa niskaan. On vinoiltu ja v*ttuiltu sieltä sun täältä. Mutta jätkä vetää upeaa kautta ja turnausta, Pesonen kehuu ja jatkaa:

– Hienoa nähdä, kun tuollainen joukkue liidaa meitä.

Uusi hittibiisi on noteerattu jo Leijonien joukkueessa. Ainakin Pesonen tuntui nauttivan rallista.

– Joku Mörkö-laulu sieltä tuli jo iltapäivällä joukkueen chattiin. Se on sellainen jumputus, että tässä on tuleva kesähitti. Soi varmasti klubeilla, Pesonen naulaa.

LUE MYÖS: Suomelle uusi kansallissankari? Kevin Lankinen ylistää Leijonat-järkälettä: ”Hienon tarinan ainekset”

LUE MYÖS: Onko tässä Leijonien todellinen sankari? Ruotsalaisasiantuntija ylistää: ”Hän ansaitsee patsaan!”

LUE MYÖS: Venäjän media laukoo kovilla – päävalmentajalle vaaditaan potkuja!

LUE MYÖS: Venäjällä nähdään suolaisia painajaisia Mörkö-Markosta: ”Uniikki kyyryselkäinen ulkomuoto”

LUE MYÖS: Presidentti Niinistö sen tiivisti! Leijonien sensaatiovoitto tuo eteen jälleen vaikean valinnan

Ilari Isotalo, Bratislava
Twitter: @IlariIsotalo