Leijonat kohtaa finaalissa Kanadan. Suomi kampesi vaahteralehtipaidoista voiton jo alkusarjassa, kun kiekkojättiläinen kaatui 3-1 lukemin. Tuolloin Suomen sankari oli Kaapo Kakko, joka pyssytti kaksi maalia.

Alkusarjan avauksesta Kanadan peli on ottanut valtavia askeleita eteenpäin. Kovatasoinen Tshekki kaatui välierässä suvereenilla pelillä 5-1 lukemin. Useampi kanadalaispelaaja on syttynyt kisoissa hurjiin liekkeihin, ja Leijonien on syytä varoa heitä.

Mark Stone

Mark Stone on tällä kaudella ehdolla NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi, ja erinomainen kahdensuunnan peli on ollut esillä myös MM-kisoissa. Tämän lisäksi Stone on joukkueensa paras ja turnauksen neljänneksi paras pistemies tehoilla 8+6=14.

Anthony Mantha

Anthony Mantha ei ole lyönyt itseään vielä läpi todelliseksi NHL-tähdeksi, mutta kansainvälisissä peleissä hän on lunastanut asetettuja odotuksia. Mantha on pelaajatyypiltään luontainen maalintekijä, ja osoituksena siitä on seitsemän tehtyä maalia. Vahva järkäle tulee varmasti olemaan vaikea pideltävä Suomen puolustajille.

Pierre-Luc Dubois

Jarmo Kekäläinen aiheutti aikoinaan myrskyn varaamalla kanadalaishyökkääjä Pierre-Luc Duboisin ennen Jesse Puljujärveä. Jälkiviisaana voi kuitenkin sanoa ratkaisun olleen enemmän kuin viisas. Dubois liittyi Kanadan joukkueeseen jäljessä ja on tuonut paljon juonikkuutta maan hyökkäykseen.

Lue myös: Kansainvälinen jääkiekkoliitto sanaili Suomen sankarista – Venäjälle ja Ruotsille tiukkaa piikkiä