BRATISLAVA. Suomessa tuskin on enää ketään, joka ei tuntisi Marko Anttilan nimeä. Ennen kisoja Mörkö-Marko oli kuitenkin varsin tuntematon suuremmalle kiekkoyleisölle. Silti hänelle annettiin rintaan kapteenin C-kirjain, ja Anttila lähti kisoihin nälkäisenä.

– Oli hirveä halu voittaa jotain. En ole matkan varrella voittanut hirveästi mitään aikuisten tasolla. Tämä oli nyt tai ei koskaan -hetki. Yritin laittaa kaikkeni likoon. Ja nyt onnistui, Anttila kommentoi Leijonat.comille.

Entä joko Mörkö-Marko hokemat alkavat tulla korvista ulos?

– Antaa hokea vain. Se on ollut ihan hauskaa, Anttila sanoo.

Kansallissankarin asemaansa Mörkö suhtautuu suomalaisella nöyryydellä.

– Se tiedostetaan, kun näihin kekkereihin lähtee. Täytyy vain muistaa, että tämä on vain jääkiekkoa. Tässä pikkupoika pitää hauskaa ja nauttii jääkiekon pelaamisesta. Se on hieno asia, että tämä on Suomessa rakastettu laji.

MM-kisojen finaalissa yleisökin jo huusi Mörköä. Hetken luulisi olevan ikimuistoinen.

– Onhan se uskomatonta. Ei siitä ajatellut, että näin voisi mennä. Maalinteko ei yleensä ole mun heiniä. Kaikkeni olen yrittänyt antaa.

Ilari Isotalo, Bratislava
Twitter: @IlariIsotalo