Liigan runkosarjassa viime kaudella kolmanneksi sijoittunut, mutta jo puolivälierissä pudonnut Lahden Pelicans tiedotti nettisivuillaan uusista pelaajahankinnoista. Pakit Topi Jaakola, 35, ja kanadalais-yhdysvaltalainen Matteo Pietroniro, 20, ovat joukkueen tuoreimmat hankinnat.

Jaakolan sopimus on yksivuotinen. Pelaaja on nelinkertainen Suomen mestari sekä vuoden 2011 maailmanmestari.

– Liityn joukkueeseen todella hyvillä mielin. Olen kuullut paljon hyvää Pelicansin organisaatiosta. Täällä ymmärretään hyvän ilmapiirin merkitys ja itseäni inspiroi myös lätkävalmennuksen lisäksi se, että pääsen tekemään töitä sellaisten herrojen kuin Harri Hakkarainen ja Tommi Pärmäkoskikanssa, Jaakola kertoi.

– Harrin kanssa olemme harjoitelleet koko kevään ja hän oli myös isossa roolissa siinä, miten tänne päädyin.

Pietroniro saapuu Lahteen Yhdysvaltain juniorijääkiekon pääsarjasta, missä hän toimi viime kaudella Chicago Steelin kapteenina.

Pakki on profiililtaan pisteisiin pystyvä. Hän oli USA:ssa sarjan neljänneksi tehokkain puolustaja keräten 62 ottelussa tehot 18+31=49. Pudotuspeleissä hän oli koko sarjan pistepörssin kymmenes tehtaillen 11 ottelussa tehot 1+8=9. Pietroniron sopimus on yksivuotinen ja se sisältää lisäksi option kaudesta 2020-21.

– Pietroniro pystyy tekemään tulosta hyökkäyspäässä, mutta osaa olla myös erittäin inhottava pelaaja puolustuspäässä. Pelaaja, josta omat tykkäävät, mutta vastustajat vihaavat. Mies odottaa innolla pääsyä Lahteen kehittymään jääkiekkoilijana ja ottamaan seuraava steppiä urallaan, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen sanoi.