Leijonien yllätyksellistä MM-kultaa on juhlittu toistaiseksi suurissa kansanjuhlissa niin Helsingissä kuin Tampereellakin.

Lisää on kuitenkin vielä luvassa. Jokerit ehti jo juhlistaa omia kultasankareitaan. Leijonien tiedottaja Petteri Hietasen MTV Urheilulle antaman haastattelun mukaan ainakin Pori, Lempäälä ja Turku aikovat vielä muistaa omia kultaleijoniaan.

Porin juhla on edessä heinäkuun puolivälissä. Lempäälä puolestaan muistaa Marko Anttilaa. TPS järjestää sekin Kaapo Kakolle omat juhlansa Gatorade Centerissä.

MM-pokaali kiertää näiden tilaisuuksien lisäksi pelaajien omissa juhlallisuuksissa. Palkinto liikkuu ympäri Suomea yhteistyökumppanin lahjoittamassa autossa erillisen kuljettajan kuskaamana.

– Joku vie sen mökilleen, joku vie sen isänsä synttäreille, joku jonnekin muualle. Se on jokaisen oma hetki pokaalin kanssa. Näistä ei tiedoteta julkisuuteen, Hietanen toteaa MTV Urheilulle.

– Lähtökohtaisesti jokainen pelaaja saa sen vuorokaudeksi. Pelaajat koordinoivat päivät loistavasti keskenään, eikä näistä tullut vääntöä. Joillakin oli heti tiedossa tietyt juhlat, joihin he haluavat pokaalin. Ei aikataulussa ollut mitään joukkueen hierarkiaa. Päällekkäisyyksiä tuli totta kai, mutta ei siinä syntynyt mitään kilpailua, Hietanen avaa.

Lähde: MTV Urheilu