Mammuttimainen NHL-sopimus! Huima arvio: Mikko Rantanen nauttii jatkossa tajutonta vuosipalkkaa

© Kuva: Getty Images

Hyökkääjä Mikko Rantanen on pelannut Pohjois-Amerikassa nyt neljä vuotta ja tänä kesänä hänen sopimuksensa on katkolla.

22-vuotiasta Colorado Avalanche -tähteä odottaakin muhkea palkankorotus, sillä hänellä on takanaan kaksi erinomaista kautta. Rantanen johti tällä kaudella pitkään NHL:n pistepörssiä, mutta tahti laantui hieman runkosarjan loppua kohden. TPS-hyökkääjä tykitti 74 ottelussa huimat 87 (31+56) tehopistettä.

– Rantanen isokokoinen pelintekijä ja tehokas maalintekijä. Hän muodostaa yhdessä Nathan MacKinnon sekä Gabriel Landeskogin kanssa yhden sarjan tappavimmista ketjuista, The Score –sivusto hehkuttaa.

Samalla sivusto povaa suomalaiselle jättimäistä jatkosopimusta.

– Rantasen sopimus riippuu paljon siitä, milloin hän allekirjoittaa sen. Mikäli Mitch Marner ja Matthew Tkachuk tekevät sopimuksensa ensin, se antaa parhaimman mahdollisen vertailukohdan Avalanche-leiriin.

– Mikäli Rantasen sopimus on kahdeksanvuotinen, vuosipalkka tulee alkamaan vähintään yhdeksällä. On myös täysin mahdollista, että vuosipalkka on kaksinumeroinen, sivusto ennakoi.

Tarkempana arviona sivustolla veikataan, että Rantanen tekee kahdeksanvuotisen jatkosopimuksen, joka olisi kokonaisarvoltaan 80 miljoonaa dollaria (10milj./vuosi).

LUE MYÖS: Arvio: Näin valtavan NHL-sopimuksen Sebastian Aho allekirjoittaa