Leijonien maailmanmestari Kaapo Kakolla on perjantaina suuri ilta edessä. 18-vuotias suomalaislahjakkuus taistelee NHL:n varaustilaisuuden ykkösvarauksesta yhdysvaltalaissentteri Jack Hughesin kanssa.

TPS:ää liigakaudella edustanut Kakko ihastutti kiekkomaailmaa kevään Slovakian MM-kisoissa ja 11 peliin kertyi komeat tehot 6+5=11. Ensimmäisenä varaava New Jersey Devils on kuitenkin kallistumassa ennakkoarvioiden mukaan Hughesiin.

Kakon varaisi toisena New York Rangers.

NHL.comin asiantuntijat Adam Kimelman, Mike G. Morreale ja Guillaume Lepage arvioivat Kakon potentiaalia ja mahdollisuuksia pärjätä NHL:ssä. Kolmikon palaute oli suomalaisen osalta kehuvaa.

Kimelman: Kakko esiintyi loistavasti Suomen paidassa MM-kisoissa tehtyään kuusi maalia 10 peliin. Koon puolesta voimme hyvin odottaa hänen astuvan ensi kaudella NHL:ään.

Morreale: Vasemman käden laukaus, erinomainen käsitys pelistä voi voittaa 1vs1-haastoja, on vahva laitakahinoissa ja elää paineenalaisista tilanteista.

[readmore from=Kakko-Kaapo]

Lepage: Hän loisti MM-kisoissa NHL-pelaajia vastaan. Yksi merkki lisää siitä, että hän on valmis hyppäämään ensi kaudella NHL:ään.

NHL:n varaustilaisuus järjestetään tulevana viikonloppuna 21.-22. päivä kesäkuuta Vancouverin Rogers Arenalla.