Herkullinen arvio: Rantaselle ja Aholle mammuttimaiset NHL-diilit – Laineelle ”vain” 7 miljoonan vuosipalkka

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon taalaliigassa NHL:ssä eletään mielenkiintoisia aikoja. Monista pelaajista, joiden sopimus on katkolla, tulee heinäkuun alussa ”rajoitetusti vapaita agentteja”, eli muilla seuroilla on mahdollisuus tarjota pelaajille sopimusta 1. heinäkuuta alkaen.

Rajoitettu tarkoittaa sitä, että vanhalla seuralla on oikeus pitää pelaaja itsellään tarjoamalla samat sopimusehdot kuin kilpailijan tarjous.

Vedonlyöntiyhtiö NordicBet arvioi sekä Mikko Rantasen että Sebastian Ahon vuosipalkkojen kohoavan uusissa sopimuksissa peräti lähes 10 miljoonaan dollariin. Patrik Laineen uusi diili jäänee NordicBetin arvion mukaan ”vain” noin 7 miljoonan dollariin.

Koko kolmikon kolmevuotiset tulokassopimukset päättyivät tänä keväänä, ja seurat ovatkin saaneet nauttia tähdistään alle miljoonan vuosipalkoilla. NordicBet arvioi, että rahallisesti suurimman diilin tulee nyt tekemään Rantanen.

Spekulaatiot summista käyvät parhaillaan kuumina. Hulppeat 83 tehopistettä päättyneellä kaudella tehneen Ahon arvioidaan saavan Carolinalta eteensä jopa 8-vuotisen sopimustarjouksen. Ilmaa huhuissa totisesti on, sillä viimeksi tiistaina yhden NHL-toimittajan tietoihin perustuen Carolina olisi tarjoamassa Aholle vain kuusi miljoonaa dollaria kaudesta, mikä ei varmasti olisi riittävästi. Toisaalta Hurricanes-johto on vakuuttanut, että neuvottelut Ahon edustajien kanssa ovat sujuneet ”loistavasti”, ja että seura on valmis vastaamaan tarvittaessa minkä suuruiseen kilpailevaan tarjoukseen tahansa.

Lähde: NordicBetin tiedote

LUE MYÖS: Winnipegiltä sopimustarjous Patrik Laineelle – kolme Jets-peluria pihalle!


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!