Näkökulma: Carolina tarjoaa Sebastian Aholle sopimusta huutokauppakeisarin opein – lopussa ei kunnian kukko laula

© Kuva: Getty Images

Pohjois-Amerikasta kuului muutama päivä sitten kummia. Pudotuspeleissä pitkälle päässyt Carolina Hurricanes tarjoaa Sebastian Aholle suorastaan säälittävää jatkosopimusta: 6 miljoonaa dollaria kaudesta kahdeksan vuoden ajan.

Carolinassa taidetaan olla pahemman kerran pihalla markkinatilanteesta. Aho on joukkueen selkeä ykköshyökkääjä. Päättyneellä kaudella hän oli heittämällä seuransa paras pistemies tehoilla 30+53=83.

Kesken kauden NHL-asiantuntijat povasivat Aholle jopa 12 miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Perusteluiksi ei annettu Ahon tehoja vaan hänen tärkeyttään seuralle. Suomalaishyökkääjä on joukkueensa ehdoton johtotähti, ja ilman Ahoa Carolinan hyökkäyskalusto näyttäisi harvinaisen valjulta.

Carolinassa 12 miljoonan dollarin palkkaan on suhtauduttu huutokauppakeisari Aki Palsanmäen opein: hulluhan se on, jos ei puolta tarjoo. NHL-joukkueen kasaaminen ei kuitenkaan ole antiikkien kauppaamista.

NHL-tähdet ovat nimenomaan tähtiä, ja heitä tavallisesti käsitellään silkkihansikkain. Seurat haluavat saada pelaajistonsa sitoutumaan seuraan ja välittämään työnantajansa menestyksestä.

Carolinan sopimustarjous oli iso keskisormi Ahon suuntaan.

Carolina on myynyt ennätysmäisen määrän kausikortteja ensi kaudeksi. Seura oli läpi viime kauden yksi NHL:n kiinnostavimmista ja puhutuimmista. Hyvä uusi alku on lentämässä kovaa vauhtia roskakoriin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.