Kaleva kirjoitti (lue alkuperäinen juttu linkin takaa) lauantaina mielenkiintoisen jutun Kärppien Kasper Puutiosta. Hänestä tuli torstaina pidetyssä Kanadan juniorisarja CHL:n varaustilaisuudessa vasta kaikkien aikojen toinen koko varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana huudettu suomalainen.

Tie vie Swift Current Broncosiin, jossa mm. Aleksi Heponiemestä hiottiin aikoinaan timantti. Puutio oli kohtalostaan luonnollisesti iloinen.

– Varaus lämmitti mieltä ja siitä sai paljon lisää virtaa omaan tekemiseen. Sarja on juniorijääkiekkoilussa kaikkein merkittävin ja seura on hyvä.

– Osasin odottaa, että nimi tulee jossain vaiheessa, mutta ykköspaikka yllätti.

Isoja steppejä

Vaasassa syntynyt pakki täytti kesäkuun alussa vasta 17 vuotta. Nyt edessä on ikään nähden valtava elämänmuutos.

– Kyllä se kovalta kuulostaa 17-vuotiaalle lähteä rapakon taakse ja olla siellä itsekseen. Silti se kuulostaa myös hienolta mahdollisuudelta ja unelmien eteen pitää tehdä uhrauksia.

Puutio varataan NHL:ään ensi kesänä. Silloinkin edessä on siis iso steppi.

– Unelmat on mahdollista saavuttaa, oli varausnumero mikä tahansa tai vaikkei varausta tulisi lainkaan. Loppuviimein merkitystä on vain sillä, miten jaksaa tehdä töitä ja uskoa itseensä.

– Minä olen pienestä pitäen unelmoinut pelaavani NHL:ssä ja suunnitellut olevani vieläpä hyväkin siellä. Varaus on vain pieni pätkä polkua sinne.

Pakki pelasi Nuorten Liigassa 31 runkosarjan peliä tehoin 1+3=4. B-nuorten SM-sarjassa hän tehoili yli piste per peli -tahdilla.