Perinteinen NHL-joukkue Montreal Canadiens tiedotti äskettäin iloisista suomalaisuutisista, kun se kertoi tehneensä kahden vuoden jatkosopimukset suomalaishyökkääjien Artturi Lehkosen ja Joel Armian kanssa.

Pelaajat kommentoivat jatkopahvejaan NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelussa.

– Molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä sopimukseen. Halusin vain pysyä Montrealissa, koska olen onnellinen täällä. Kaksi vuotta tuntui järkevältä ratkaisulta, Lehkonen kertoi.

– Olen tyytyväinen kahden vuoden mittaiseen sopimukseen, Armia puolestaan heitti.

Lehkonen viimeisteli viime talvena uransa parhaat pinnat runkosarjaan, kun tehoja syntyi 82 kamppailussa 11+20=31. Piikkiöläinen oli tehnyt aiemmin 21 ja 28 pistettä per runkosarja.

Alle 20-vuotiaiden vuoden 2014 maailmanmestari sätti itseään rekordista huolimatta.

– Tiedän, että voin olla parempi kuin olen näyttänyt. En ole tyytyväinen etenkään pistetehtailuun tai maalintekotehokkuuteen. Minulla on paljon todistettavaa, Lehkonen latasi.

Armia puolestaan takoi viime talvena 57 mittelössä nelosketjun työmyyrän näkökulmasta oikein kelvolliset pinnat 13+10=23. Hänkin haluaa mennä eteenpäin Lehkosen tavoin.

– Henkilökohtaisia tavoitteita minulla on oikeastaan saman verran kuin Artturilla, haluan vain parantaa peliäni.

Habs jäi viime kaudella runkosarjaan. Se jätti luonnollisesti hampaankoloon.

– Olisimme ehkä ansainneet pudotuspelipaikan, mutta tämä on jääkiekkoa. Nyt meidän täytyy vain jatkaa siitä, mihin viime kaudella jäimme, Armia mietti.

Suomalaiset nauttivat toistensa seurasta.

– Tykkäämme tietysti pelata keskenämme, koska puhumme samaa äidinkieltä. Se helpottaa asioita, mutta ei loppujen lopuksi ole niin iso asia, Lehkonen pohti.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Hetkinen? Nuorten kultaleijona takoi NHL-uransa parhaat pinnat – ei ollutkaan tyytyväinen, vaan moitti itseään

NHL:n ”suomalaisjoukkue” hankki taas sinivalkoista väriä – näin pelaaja tienaa, GM kommentoi lyhyesti

Jatkosopimuksen tehnyt suomalainen muisteli ruotsalaiskollegansa sekoilua – antoi piikkiä: ”En ajatellut missään vaiheessa tekeväni hänen laillaan”