Tavoite NHL:ssä! Ville Nieminen kutsuttiin yllättäen Winnipegin leirille: ”Miksi minä?”

© Kuva: Juha Tamminen

Winnipeg Jetsin tulokasleirillä nähtiin suomalaisosaamista myös valmennuksen puolella, kun Pelicansin peräsimestä tuttu Ville Nieminen luotsasi NHL-seuran lupauksia.

Syynä pikavisiittiin oli seuran kutsu. Jetsin leiristä soitettiin suoraan Niemisellä – nuorten pelaajien kehityksestä vastaava Jimmy Roy halusi juuri Niemisen auttamaan valmennuksessa.

Suomalainen ex-NHL-peluri kertoo suoraan yllättyneensä kutsusta. Arvostettu The Athletic haastattelu Niemistä aiheesta.

– Roy soitti minulle ja jostain syystä kutsui minut mukaan. Kysyin heti, että ”miksi minä?”. Ehkä he olivat kuulleet hyviä juttuja minusta ja päädyin mukaan. Se oli todella hauskaa, Nieminen kertoo The Athleticin haastattelussa.

Leiri sujui mainiosti – Nieminen kertoo saaneensa pitää tunteja sekä Jetsin 42 pelaajalupaukselle että myös valmennuksella. Leiriltä irtosi paljon oppia myös NHL-organisaation toiminnasta. Se auttaa tulevaisuudessa.

– Se oli alkuun vaikeaa, sillä en ollut puhunut englantia 15 vuoteen. Ja olen tottunut valmentamaan suomeksi, joten kaikki pointit eivät tulleet suoraan mieleeni. Eikä kaikki iskulauseet toimineet samalla tavalla. Mutta kaikki meni hyvin. Ja se oli todella hauskaa, Nieminen alleviivaa.

Leiri antoi myös uskoa tulevaan. Konkari kertoo suoraan, että hänen tavoitteensa on suoraan NHL:ssä. Sen eteen tehdään kovaa hommia.

– Olen avoin kaikelle. Mutta NHL on tavoitteeni. Sitä ennen minun pitää valmentaa todennäköisesti joko AHL:ssä tai OHL:ssä. OHL olisi parempi, sillä siellä ei matkusteta niin paljoa, joten pelaajien kehittämiselle jää enemmän aikaa, Nieminen alleviivaa.

LUE MYÖS: Usea NHL-huippulupaus mukana! Nuoret Leijonat palaa kaukaloon nimekkäällä ryhmällä

LUE MYÖS: Uusi rooli! Jarkko Ruutu auttaa nyt NHL-superlupauksia huipulle: ”Iso juttu on henkinen puoli”