Tuleva NHL-mörkö? Detroitissa ylistetään isokokoista suomalaispakkia: ”Pelaa karheasti – todella hyvä laukaus”

© Kuva: Leijonat.fi

Detroit Red Wingsillä on paljon suunnitelmia suomalaispakki Antti Tuomistolle.

NHL-seura nappasi nuoren pakin kesän NHL-varaustilaisuuden toisella kierroksella. 35:s varaus oli pienoinen yllätys – harva osasi odottaa, että isokokoinen Ässät-lupaus varattaisiin näin aikaisin.

Myös Tuomisto itse yllättyi aikaisesta valinnasta. Nuori pakki pääsi antamaan myös haastatteluita Detroitin tulokaspelaajien leirillä.

– Se oli mahtava fiilis. Odotin, että minut varataan, mutta minulla ei ollut muuten odotuksia. Joten se oli ehkä pieni yllätys, Tuomisto muistelee NHL.comille.

Detroitissa tiedetään kuitenkin, mitä suomalaispakilta voi odottaa. NHL-pomot olivat vakuuttuneita Tuomiston koosta: 194-senttinen ja 88-kiloinen nuorukainen tuo tulevaisuudessa ruutia ja kokoa NHL-joukkueen alakertaan.

– Tuomisto on muksu, joka on iso – hän pelaa todella karheasti, mutta samalla hän on samalla oikea peluri, Red Wingsin kykyjenetsijänä toimiva Tyler Wright muotoilee.

Juuri isokokoisia pakkeja Red Wings kaipaa. Wright kertoo suoraan katsoneensa ällistyneenä St. Louis Bluesin ja Boston Bruinsin finaaleja. Kaukalossa isokokoiset pakit loistivat molemmissa päissä kaukaloa.

– Hän on iso kaveri, joka kasvaa varmasti vielä mittoihinsa. Hän liikuu hyvin ja pelaa luontaisella karheudella. Hän on fyysinen pelaaja, jolla on todella hyvä laukaus, NHL-seuran Euroopan kykyjenetsinnän johtaja Håkan Andersson lisää.

Tuomisto nähdään ensi kaudella vielä Ässissä. Sen jälkeen edessä on hyppy Pohjois-Amerikan yliopistosarja NCAA:han.

– Se on hyvää jääkiekkoa. Pohjoisamerikkalaista peliä ja koulutus samassa. Se on hyvä polku minulle, Tuomisto kiteyttää.

LUE MYÖS: Murskaavaa jälkeä! Nuoret Leijonat aloitti kauden mykistävällä voitolla – useita onnistujia

LUE MYÖS: Yllättävä arvio: Jesse Puljujärven NHL-siirto väärä ratkaisu – ”Saattaa olla seuraava iso virhe”


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!