Bermuda on Ison-Britannian itsehallintoalue, jossa on 65 000 asukasta. Atlantin valtamerellä sijaitsevalla Bermudalla ei ole jäätä, mutta kiekkoa siellä pelataan siitä huolimatta.

Jäädytettyä kenttää bermudalaiset eivät saa, mutta Bermudan maajoukkue on kilpaillut muun muassa rullakiekossa. Kanadalaiset toivat lajin saarelle 1980-luvulla, ja 1990-luvulla Bermuda perusti oman kiekkoliittonsa.

Jääkiekon kansainvälisiin turnauksiin suomalaisten on siis turha odottaa Bermudaa luonnollisista syistä, mutta trooppisessa ilmastossa laji saa uusia piirteitä. Bermudalaisten kaukalo sijaitsee ulkona aivan veden äärellä.

− Kielekkeeltä voi hypätä veteen, uida siitä saarelle ja kiivetä takaisin kaukaloon, maalivahti Scott Steele kertoo The Hockey Newsille.

Kovin tasokasta joukkuetta Bermuda ei saa kasattua, sillä olosuhteet rajoittavat lajin kehitystä eksoottisessa paikassa. Pelaajat suhtautuvat lajiin ammattimaisesti, mutta tienaavat totta kai leipänsä muualta.

Bermudassa noin sata pelaajaa osallistuu paikallisiin rullakiekko- ja pallopeleihin. Maajoukkue koostuu lähinnä niistä, joilla on varaa ja aikaa matkustaa Bermudan ulkopuolelle pelaamaan.

Vuonna 2013 maajoukkue pelasi muun muassa Libanonia, Caymansaaria, Hongkongia ja Armeniaa vastaan. Mitään mailapelien suurvaltoja piskuinen Bermuda ei siis ole kohdannut, mutta bermudalaiset pelaavat ainakin puolivakavissaan.

− Tavoitteemme on olla kilpailukykyisiä kansainvälisissä peleissä, mutta meillä on vain pieni porukka, joka haluaa pelata kiekkoa kerran tai kaksi viikossa, Steele päättää.