Dominík Hašek on yksi maailman kaikkien aikojen parhaista maalivahdeista, joten hän on ymmärrettävästi suosittu hahmo kotimaassaan Tšekissä. Tätä nykyä 54-vuotias Hašek johtaa omaa energiajuomayhtiötä.

Hašek on myös kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnasta. Hän on mukana hyväntekeväisydessä ja otti kantaa maan pääministerin asemaan aiemmin tänä vuonna pitäessään puheen Prahan mielenosoituksissa.

Hašekilta kysyttiin Radio Impulsin haastattelussa, olisiko tämä mahdollisesti kiinnostunut joskus presidenttiydestä. ”Miksipä ei”, kuului Hašekin vastaus.

− Nyt minulla on työni, jota rakastan tehdä. Mutta on vaikea sanoa, mitä tapahtuu kahden tai kolmen vuoden päästä, Hašek sanoi.

Hašekilla ei ole politiikasta pitkää kokemusta, mutta siitä huolimatta ex-maalivahti ei sulje ajatusta pois. Tšekin seuraavat presidentinvaalit ovat vuoden 2023 alussa. Tšekkiläisen iDnes-lehden kyselyssä lähes 18 prosenttia kannattaisi olympiavoittajan osallistumista presidentinkilpaan.