Erilainen polku huipulle! Suomalainen NHL-lupaus kieltäytyi Liiga-tarjouksista: ”Ei helppo päätös”

© Kuva: Leijonat.fi

Detroit Red Wingsin suomalaislupaus Antti Tuomisto nähdään tulevalla kaudella Suomessa. Hän ei kuitenkaan pelaa Liigassa.

Nuori pakkilupaus vahvisti Leijonat.comille siirtyvänsä kaudeksi 2020-21 yliopistosarja NCAA:han. Sen myötä puolustaja pelaa tulevan kauden vielä Ässien riveissä nuorten SM-liigaa. Taustalla ovat tiukat yliopistosäännöt: sarjoissa ei saa pelata, jos vyöllä on yhtään ottelua ammattilaisena.

Tuomisto on pakki, jolla riittäisivät taidot jo nyt Liigaan. Ratkaisu kieltäytyä ammattilaissoppareista ei ole varmasti koskaan helppo.

– Ei ollut todellakaan helppo päätös. Se on ollut aiemmin jo mielessä. Mietin, että se on minulle paras vaihtoehto. Siellä on hyvää pohjoisamerikkalaista jääkiekkoa. Ja koulu tulee plussana, Tuomisto kertaa Leijonat.comille.

Nuori pakin vastauksista aistii, että valinta on tarkkaan pohdittu. Iso juttu yliopistopolussa on koulutus, joka auttaa kiekkouran jälkeen.

– Kiekon jälkeen on kuitenkin elämää vielä paljon jäljellä. Se on tärkeä juttu. On hyvä, että on jotain mietittynä myös sille ajalle.

Harva 18-vuotias miettii asioita näin pitkälle ja kypsästi. Tuomisto myöntää, että juuri mahdollisuus pelata Liigaa Ässissä houkutteli.

– Se teki siitä vaikean ratkaisun – olisi ollut tietysti kiva pelata jo aikuisten sarjassa. Mutta näin, ettei vielä ole mikään hätä. Tämä on mulle oikea ratkaisu.

Detroitista oppia ja vinkkejä

Tuomiston kesä on ollut jo nyt vauhdikas ja täynnä tapahtumia. Pakkilupaus huudettiin Detroitiin toisella kierroksella. Isokokoinen pakki myöntää, että aikainen varaus yllätti.

Tuomisto katsoi tilaisuutta kotonaan telkkarin välityksellä. Jossain vaiheessa ruutuun ilmestyi Tuomisto ja Detroit Red Wings.

– Olin kotona perheen kanssa. Silloin kun nimi huudettiin, mielessä ei oikein pyörinyt edes mitään. Se oli hieno hetki ja varaus on jälleen yksi askel taas lähemmäs NHL:ää.

Suomalainen ehti käydä myös NHL-seuran tulokasleirillä. Tutustuminen Detroitin organisaatioon jäi mieleen.

– Tosi hieno kokemus. Näki vähän, miten pohjoisamerikkalainen touhu menee. Opin paljon leirillä – se oli hienoa päästä mukaan.

– Sain aika paljon luisteluun vinkkejä. Ja fysiikkaharjoitteluun tuli kanssa ohjeita – se on iso juttu kehityksen kannalta. Sinne sain hyviä neuvoja.

Red Wingsin pomot ovat kuvailleet, että pelaat karheasti ja fyysisesti – ne taitavat olla vahvuutesi tulevaisuudessakin?

– Pituuteen tarvitaan massaa ja voimaa lisää. Heh, mutta se on aika hyvä kuvaus, Tuomisto virnistää.

LUE MYÖS: Upea temppu! Patrik Laineen ja Aleksander Barkovin kampanja toi yli 65 000 euroa kehitysvammaisille: ”Olemme hämmentyneitä – ja sanattomia”

LUE MYÖS: Uusia vahvistuksia! TPS vihjailee tuoreista hankinnoista – paljastaa nimet ”helteiden loputtua”

LUE MYÖS: Huipputurnaus käyntiin voitolla! Nuoret Leijonat otti heti komean päänahan USA:ssa