Venäjä löylytti, nuorten maajoukkueen peli sakkasi pahasti – ”Yksittäisiä pelaajia ei voi syyttää, he yrittivät parhaansa”

© Kuva: Leijonat.fi

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue pelasi perjantaista sunnuntaihin Venäjän vastaavaa ikäluokkaa vastaan kolme maaottelua Vierumäen urheiluopistolla. Sinivalkoiset eivät onnistuneet voittamaan yhtäkään kamppailua varsinaisella peliajalla.

Perjantaina itänaapuri voitti jatkoajalla 4-3, lauantaina Suomi sentään korjasi päänahan voittolaukauskisassa luvuin 3-2. Sunnuntaina Venäjä löylytti otteluiden isäntäjoukkueen jäähän tylyin lukemin 6-2.

– Pelasimme tässä tiukkarytmisessä tapahtumassa kolme ottelua peräkkäisinä päivinä. Alla oli kaksi hyvää ottelua. Kolmanteen otteluun valmistautuminen oli aika paljon henkistä hommaa sekä viestintää pelaajien suuntaan, Leijonien viestintäosasto ja joukkueenjohtaja Hannu Saintula arvioivat Suomen Jääkiekkoliiton sivuilla.

– Venäjä onnistui siinä paremmin ja ansaitsi voittonsa, me emme olleet riittävän hyviä. Meidän on vielä opeteltava noita asioita – koko porukan, pelaajien ja staffin, tämä on yhteinen juttu. On tehtävä asioita huolellisemmin ja paremmin.

Päätöspelissä Suomi kärsi valitettavasti vajetta niin puolustus- kuin hyökkäyspelissä.

– Ne eivät olleet sillä tasolla, jonka kansainvälisen ottelun voittaminen vaatii. Pelin pitää olla kokonaisvaltaista, kyseessä ei ole puolustajat ja hyökkääjät vaan puolustaminen ja hyökkääminen. Aiemmin ne ovat meillä toimineet, mutta nyt niin ei ollut.

Joukkue ei tehnyt sovittuja asioita yhdessä.

– Yksilöinä yritimme tehdä asioita oikein, mutta kun se tulee vähän pakotettuna, peli sakkaa. Nyt niin kävi. Pojat yrittivät kaikkensa. Yksittäisiä pelaajia ei voi syyttää, he yrittivät parhaansa, mutta tänään rytmit eivät olleet kohdallaan.


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!