Liiga kauden alku on enää noin kuukauden päässä. Kevään ja kesän aikana joukkueet ovat kiireisesti valmistautuneet tulevaan sesonkiin, ja tässä vaiheessa vuotta rosterit ovat jo miltei lyöty lukkoon.

Vaikka tässä vaiheessa useat nimet herättävät innostusta, joka vuosi uusien hankintojen joukkoon mahtuu myös varsinaisia pommeja. Leijonat.com päätti listata Liigan 2010-luvun isoimmat floppihankinnat.

10. Tero Koskiranta, TPS, 2012-15

TPS hankki Tero Koskirannan kalliilla ja pitkällä sopimuksella menestyksekkään Pelicansin hopeakauden jälkeen. Parhaalla kaudellaan yksi Liigan kalleimmista pelaajista sai aikaan vain tehot 12+21=33.

9. Marek Zagrapan, HPK, 2011-12

Marek Zagrapan varattiin aikoinaan ykköskierroksella NHL:ään. Hänellä oli ennen Hämeenlinnaan tuloaan takanaan useita tehokkaita AHL-kausia, MM-kisat ja yksi KHL-sesonki. HPK:ssa hän oli kuitenkin välitön pettymys. 24 ottelussa slovakkihyökkääjä viimeisteli tehot 2+4.

8. Matti Kuparinen, HIFK, 2013-15

Ennen HIFK-visiittiään Matti Kuparinen oli toteuttanut monen Liiga-kiekkoilijan unelman. Hän oli noussut yhdeksi Liigan tehokkaimmaksi pelaajaksi ja käynyt KHL:ssä nauttimassa isosta palkasta. Kun Kuparinen palasi Liigaan, tehot jäivät uupumaan. Paremmalla HIFK-kaudellaan hän viimeisteli 48 ottelussa 16 tehopistettä.

7. Mike York, Pelicans, 2010-11

Mike York oli ehtinyt saavuttaa paljon, ennen kuin hän siirtyi Lahden Pelicansiin. Takana oli useita tehokkaita NHL-kausia ja olympiahopeakin. Polvivamma ja muut henkilökohtaiset ongelmat kuitenkin rasittivat huippuammattilaista läpikauden. York viimeisteli 52 ottelussa ainoastaan tehot 4+23, vaikka väläyttikin poikkeuksellista pelisilmäänsä aika ajoin.

6. Zach Hamill, HPK, 2014-15

Zach Hamill varattiin aikoinaan ensimmäisellä kierroksella huippulaadukkaasta ikäryhmästä. Boston Bruins oli kärsivällinen lupauksensa kanssa, mutta lopulta Hamill joutui hakemaan vauhtia Euroopasta. Menestyksekäs kausi HPK:ssa olisi voinut kääntää vielä uran suunnaan, mutta Hamill viimeisteli vain keskinkertaiset tehot 16+19=35. Nykyään hän pelaa Saksan kakkosdivarissa.

5. Marek Schwarz, TPS, 2011-12

Marek Schwarz oli Turkuun tullessaan vielä lupaava maalivahti. Hänellä oli takanaan useita NHL-otteluita, ja laadukkaan valmennuksen piti kääntää uran suunta. Schwarzin itseluottamus oli kuitenkin kateissa alusta asti, eikä hän saanut pakettiaan kauden edetessä kasaan. Torjuntaprosentti 35 ottelussa oli 89,4.

4. Dwight Helminen, Pelicans, 2010-11

Dwight Helmisen huhuttiin pitkään olevan Pelicansin seurahistorian kallein hankinta. Kaikki merkit puhuivat huippuvahvistuksen puolesta: viime keväänä hän pelasi NHL-pudotuspelejä ja hänellä oli aiemmalta uraltaan vahva Liiga-kausi takana. Helminen oli kuitenkin iso pettymys ja teki runkosarjassa tehot 12+16=28.

3. Jiri Tlusty, Kärpät, 2016-17

Liigassa harvoin nähdään yhtä kovia vahvistuksia kuin Jiri Tlusty. Hän saapui Kärppiin suoraan New Jersey Devilsistä. Häntä vaivanneet loukkaantumiset olivat kuitenkin vieneet parhaan terän NHL-tähden otteista, ja Oulussa Tlusty nakutti vain tehot 1+4.

2. Kamil Kreps, Kärpät, 2010-11

Kamil Kreps siirtyi Kärppiin suoraan NHL:stä Florida Panthersista. Tshekkihyökkääjä oli ollut taalajäillä puolustavassa roolissa, eikä ykkössentteriksi siirtyminen ollutkaan helppoa. Kreps iski Kärpissä ainoastaan tehot 14+15.

1. Corey Locke, TPS, 2012-13

Corey Locke on tiivistymä siitä, että tilastot eivät aina kerro koko totuutta. Pehmeäkätinen sentteri takoi AHL:ssä uskomattomia tehopistemääriä (21+65=86), mutta Liigan vauhti oli liikaa. Locke iski 37 ottelussa lopulta tehot 5+12.