Paljastus: NHL-seurat eivät olleet kuulleetkaan korkealla varatusta suomalaispelaajasta – nyt näyttää melkoiselta ryöstöltä

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabres veti melkoisen ässän hihastaan kesän 2017 varaustilaisuudessa, kun joukkue poimi kolmannella kierroksella siihen aikaan monille tuntemattoman suomalaispuolustajan Oskari Laaksosen.

Laaksonen oli pelannut ennen NHL-varaustaan Ilveksen A -ja B-junioreissa, joten ei ole mikään ihme, että tamperelaisen nimi saattoi tulla puskista Sabres-faneille.

Mutta se, että edes kaikki NHL-seurat eivät olleet kuulleet Laaksosesta, voidaan pitää yllättävänä.

– Laaksonen on kehittynyt epämääräisestä kolmannen kierroksen varauksesta pelaajaksi, joka voi olla NHL:ssä jo pian. NHL-seurat ovat sanoneet minulle, että kun Sabres kuulutti Laaksosen nimen varaustilaisuudessa, heillä ei ollut hajuakaan kuka tämä pelaaja oli, The Athletic -lehden asiantuntija Corey Pronman paljasti.

Viime kaudella Laaksonen nousi Ilveksen puolustuksen kantaviksi voimiksi, kun 46 ottelussa hän kirjasi upeat tehopisteet 3+21=24.

Pronman ainakin arvostaa papereissaan Laaksosen korkealle, sillä hän oli listannut tuoreessa arviossaan hänet Sabresin organisaation toiseksi kovimmaksi kiekkolupaukseksi.

– Laaksonen on korkeatasoinen kiekonliikuttaja, joka on kookas sekä hän on hyvä luistelemaan. Hän on kehittynyt hyvin kovan kasvupyrähdyksensä jälkeen ja hänen luistelunsa on nyt paljon sulavampaa. Ajoittain hän tosin hienostelee liikaa kaukalossa, joten siitä syntyy vaarallisia kiekonmenetyksiä, mutta muuten hänen pelaamisensa on eliittitasoa hyökkäyspäässä. Pidän hänen hyökkäyspelaamisestaan enemmän kuin puolustamisesta, mutta hän osaa myös pysäyttää vastustajan luistelullaan, mailallaan sekä kropallaan, Pronman analysoi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.