LAHTI. Dallas Starsin takalinjoilla luutiva suurlupaus Miro Heiskanen oli yksi viime sesongin suomalaiskomeetoista NHL:ssä. Vasta parikymppinen puolustaja sivalsi tulokaskaudella runkosarjan 82 kamppailussa pisteet 12+21=33. Kevään 13 pudotuspeliottelun saldo oli 2+2=4.

Lisäksi runkosarjan tehotilasto -14 vaihtui pudotuspeleissä lukemaan +4. Ensimmäisestä kaudesta jäi käteen paljonkin, vaikka St. Louis Blues aiheutti pudotuspeleissä toisella kierroksella pettymyksen game sevenissä.

– Ihan hyvät opit jäi. Nyt tietää vähän enemmän, että millaista peliä siellä pelataan. Aika kovaa on vauhti ja pelaajat ovat tietysti hyviä, nuori sanoi Lahdessa viime perjantaina järjestetyssä Alumni All Star 2019 -tapahtumassa median edessä.

– Oli hieno kausi ja oli kiva päästä pelaamaan, Heiskanen kertasi kautta.

Töitä on paiskittu tulevaa kautta varten.

– Eniten on tehty hommia voiman ja räjähtävyyden kanssa.

Suomalaislupaus näytti viime kaudella sen, että hän oikeasti loistaa sillä kuuluisalla omalla pelillä. Heiskanen oli idiottivarma alakerrassaan, mutta toisaalta hän väläytteli myös hyökkäyspäässä ajoittain huikeilla suorituksillaan. Kiekko pysyy lavassa, eikä asioita tarvitse radikaalisti muuttaa alkavaa kautta varten.

– Samoilla jutuilla lähdetään. Haluan parantaa sitä omaa peliä. Kesä on ollut aikaa treenata.

Stars on muuttunut alkavaksi kaudeksi jonkin verran. Joukkueen kenties mielenkiintoisimmat hankinnat olivat Anaheim Ducks -ikoni Corey Perry ja San Jose Sharksissa samaa roolia nauttinut Joe Pavelski.

– Meillä on hyvä jengi mielestäni. Runko pysynyt suht’ samana ja muutama vahvistus tullut lisää, Heiskanen pyöritteli.