Oulun Kärpät vahvistuu tulevalla kaudella paluun seuraan tekevällä maailmanmestarihyökkääjä Janne Pesosella.

Yksivuotisen sopimuksen Kärppien kanssa allekirjoittanut 37-vuotias konkari pelasi oululaisten riveissä viimeksi kaudella 2007-08 voittaen kauden päätteeksi SM-kultaa. Sen jälkeen miehen ansioluettelo on kasvanut MM-kullan lisäksi Venäjän ja Ruotsin mestaruuksilla.

Pesosen kotiinpaluun taustapiruna toimi viime kaudella itse paluun kotimaan Liigaan tehnyt, lähes 1000 NHL-ottelua urallaan pelannut Jussi Jokinen.

– Kyllä se on aina siellä takaraivossa ollut, että olisi kiva joskus palata tänne, ja sitten Jussin kanssa keväällä soiteltiin, ja alettiin vähän fiilistelemään, että mitä jos se olisi jo ensi vuonna. Kyllä se siitä alkoi aika nopeasti hahmottua, ja tuli sellainen intuitio, että tämä on nyt todellakin se oikea ratkaisu, eikä ole tarvinnut katua sitä päätöstä, Pesonen kertoo Kärppien kotisivuilla.

Kärpät lähtee tulevaan kauteen kovin odotuksin.

– Tosi hyvältä näyttää. Siinä on monen näköistä kaveria ja eri tyyppisiä ihmisiä ja pelaajia. Kaikki ovat samalla idealla liikkeellä, että lähdetään kehittämään itseämme pelaajana ja ihmisenä. Luulen, että sitä kautta saadaan paras mahdollinen tulos myös joukkueena, hyökkääjäkonkari jatkaa.

Löydät Pesosen haastattelun kokonaisuudessaan Kärppien kotisivuilta.