Näkökulma: Liiga sai uuden supertähden – NHL:stä palannut Jesse Puljujärvi teki oikean peliliikkeen

© Kuva: Getty Images

Oulun Kärpät julkaisi tiistaiaamuna kovan luokan pelaajasopimuksen, kun se tiedotti päässeensä yksivuotiseen sopimukseen Jesse Puljujärven kanssa (lue tästä).

21-vuotiaan suomalaishyökkääjän sopimuksesta löytyy myös pykälä, joka mahdollistaa NHL-siirron ennen joulukuuta, mutta tämä tuskin toteutuu, ellei hän syty Liigassa heti ilmiliekkeihin.

Puljujärven kohdalla NHL-puheet voidaankin hetkeksi unohtaa. Nuori hyökkääjä on itse linjannut, että hän tarvitsee ison roolin ja paljon peliminuutteja, joita Kärpissä on nyt tarjolla. Ja mikä tärkeintä, ”Pulju” on nyt kotona, jossa hän saa työrauhan harjoitteluun ja pelaamiseen.

Tämän lisäksi on muistettava, että Puljujärvi on oululaisvalmennukselle (ja pelaajille) erittäin tuttu kaveri. Päävalmentaja Mikko Manner osaa varmasti kehittää ja ohjata pelaajaa oikeaan suuntaan, jonka tulokset näkyvät jäällä ennemmin tai myöhemmin.

NHL-vuodet tekivät tehtävänsä

Puljujärvi lähti syksyllä 2016 suurin odotuksin Edmonton Oilersiin, kun seura oli varannut hänet itselleen ensimmäisen kierroksen neljäntenä pelaajana. Heti alku näytti kuitenkin, ettei suomalainen ollut vielä valmis tarunhohtoiseen sarjaan. Puljujärvi haki väliajoin vauhtia farmista, eikä hän pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa NHL:ssä.

Se on selvää, että Puljujärvi epäonnistui Edmontonissa, mutta täytyy muistaa, että puhutaan nuoresta hyökkääjästä, jolla on vielä parhaat pelivuodet edessään. Kärppien hyökkääjä pelannut maailman parhaimpien kanssa, ja nähnyt, millaisella tasolla NHL:ssä pitää pelata illasta toiseen. Tämän hän pitääkin varmasti mielessään joka päivä, sillä Liiga on nuorukaiselle vain välipysäkki.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen