Jääkiekon CHL:n alkulohko C:ssä voidaan nähdä jättipaukku. Augsburg, Luulaja ja Belfast ovat kahden pelatun ottelun jälkeen neljässä pinnassa ja jumbo Liberec pisteittä.

Mikä se mahdollinen jättipaukku sitten olisi? Se, että jatkopaikassa on siis saksalaisen Augsburgin ja ruotsalaisen Luulajan lisäksi kiinni isobritannialainen Belfast.

Joukkue nöyryytti torstaina tsekkiläisjoukkue Libereciä luvuin 5-4 ja lauantainakin se onnistui vääntämään pisteen Augsburgilta hävittyään vasta jatkoilla.

Vaikka Belfast onkin brittijoukkue, on sen pelaajisto varsin kansainvälistä. Torstaina kokoonpanossa viiletti kuusi brittiä ja 14 muun maan kansalaista. Lauantaina rosterissa oli viisi oman maan pelaajaa.

Belfastin tehokkain avausviikonloppuna oli suomalaisillekin tuttu nimi, yhdysvaltalainen Jordan Smotherman (arkistokuvassa) tehoin 1+2=3. Hyökkääjä edusti liigajoukkue Pelicansia kaudella 2014-15.

Mahdollista jatkopaikkaa voi pitää jättiyllätyksenä, vaikka joukkue nyt onkin kansainvälinen. Isobritannialainen joukkue kun ei lähtökohtaisesti vedä puoleensa esimerkiksi kovimpia mahdollisia vahvistuksia.

Briteissä jääkiekko on nousussa. Maa säilytti viime toukokuussa paikkansa sensaatiomaisesti MM-kisojen A-sarjassa pudottamalla Ranskan 1A-divisioonaan.

CHL-kausi jatkuu sunnuntaina. Toimituksemme on paikalla Lahdessa, jossa Pelicans kohtaa Lausannen kello 19 alkavassa ottelussa.