Suomalaishyökkääjä Joel Mustosen tähdittämä Frölunda on lirissä jääkiekon CHL:ssä. Ruotsin hallitseva mestari nappasi sarjan avausviikonloppuna vain yhden pinnan, kun se otti itävaltalaiselta Grazilta kuokkaan voittolaukauskisassa. Vierailija voitti 5-6.

Kotiotteluiden viikonloppu päättyi vielä tylymmin, kun tsekkiläinen Mountfield voitti sunnuntaina varsinaisella peliajalla numeroin 3-2.

Mustonen jäi CHL-kauden avausviikonloppuna kiikaritehoille. Ruotsin hallitsevan mestarin tehomies oli aikoinaan Liigassa ja Pelicansissa ihastuttanut Ryan Lasch saldolla 1+3=4.

Lohko H:sta jatkoon ovat yllättäen menossa isobritannialainen Cardiff ja Graz. Mountfield ja Frölunda ovat putoajien paikoilla.

Nämä eivät ole sarjan ainoita yllätyksiä. Toisen Iso-Britannian joukkueen, eli Belfastin tarinasta voit lukea lisää täältä.

Suomalaisista jatkoon kahden alkulohkopelin jälkeen ovat rynnimässä D-lohkossa kakkosena keikkuva Pelicans ja E-lohkon kärjessä viilettävä Kärpät. Tappara on A-lohkon kolmantena tylysti pisteittä, HPK puolestaan kärkkyy B-lohkossa jatkopaikkaa kolmantena kolmella pisteellä.

Sivustomme oli paikalla viikonloppuna Lahdessa, jossa Pelicans pelasi kaksi kotiottelua. Voit lukea matseista lisää ohesta:

Lahdessa hirvittävää draamaa! Juhamatti Aaltonen tehoili – suomalaiset mähisivät keskenään, myös yleisössä rähistiin

Pelicans yllätykseen CHL:n avauksessa – Ville Niemiseltä totutun suoraa puhetta: ”Teimme paljon virheitä, mutta mitä sitten?”

Uskomaton iltapuhde – Pelicansin tähtihankinta nöyryytti Euroopan huippujoukkuetta: ”Loppua kohden se oli ihan mallikasta”