Joku saattaa mieltää Sveitsissäkin kiekkoileen ja jutun arkistokuvassa olevan Antti Erkinjuntin uran olevan pahassa laskussa. Taiturimainen hyökkääjä on lisäksi nähty viime vuosina muun muassa Pelicansin kipparina sekä maajoukkueessa ja Tapparassa.

Nyt tie vei yllättäen Sportiin. Se on kaikella kunnioituksella seura, jota ei voi pitää Erkinjuntin uralla ”seuraavana isona steppinä”.

Tapparassa viime kaudella runkosarjan 58 ottelussa vaisut tehot 7+20=27 iskenyt hyökkääjä kuitenkin itse näkee Sportin hänelle uutena mahdollisuutena. Parhaimmillaan upeasti peliä rakentava ja maagisia syöttöjä jakava Erkinjuntti kertoi kuulumisiaan Liigan kotisivuilla.

– Tykkäsin Sportin tavasta pelata. Ajattelin, että täällä voisi olla hyvä paikka mennä uralla eteenpäin ja saada vastuuta, Rovaniemeltä ponnistanut hyökkääjä kertoi viitaten vaasalaisten aktiiviseen peli-ilmeeseen.

Lisäksi pelaaja uskoo itse vielä palaavansa ulkomaille. Kausi 2017-18 toi Sveitsin pääsarja NLA:ssa hienot pinnat 6+23=29. Alkukaudesta sarjan pistepörssiä jopa johtanut hyökkääjä pelasi vain 35 koitoksessa loukkaantumisen takia.

– Kyllä minulla yhä on tavoite pelata ulkomailla, Erkinjuntti painotti.

Kerran Suomen mestaruuden voittanut pelaaja voisi murtautua takaisin ulkomaille jo aiemmin esiin nostetun maagisen syöttötaidon takia. Erkinjuntti myönsi itsekin sen, että hän valitsee mieluummin passin kuin laukauksen.

– Kyllä se fakta on. Siitä pitäisi vähän päästä irtikin. En tiedä, mistä se juontaa juurensa. Onko tämäkin sitten peruja pihapeleistä? Se on asia, josta myös valmentajien kanssa on monena vuotena puhuttu. Enemmänkin voisi ampua.