Missä jatkuu TPS-järkäle Jonne Virtasen ura? Kysymys nousee väkisinkin mieleen, kun seuraa Turussa käsistä lähtenyttä kohua.

TPS ilmoitti lyhyellä tiedotteellaan alkuviikosta, että Virtanen on hyllytetty seuran toiminnasta. Samalla seura kertoi tutkivansa sisäisesti hyökkääjän tekemisiä.

Virtanen itse kertoi muun muassa Iltalehden mukaan, että hänelle on ilmoitettu, ettei TPS kaipaa hänen palveluksiaan kaukalossa. Sen myötä on helppo ennustaa, että turkulaisseuran ja kulttipelaajan yhteinen taival on päättymässä.

Uutinen on herättänyt jo parin joukkueen faneissa spekulaatiota potentiaalisesta vahvistuksesta. Virtanen on ollut eri Liiga-seuroissa pidetty hahmo fanien joukossa – sen myötä hankinta olisi myös PR-mielessä mainio.

Mutta mitkä seurat saisivat Virtasesta oikeasti kaivatun vahvistuksen? Leijonat.com nostaa kolme potentiaalisinta kiinnostunutta Suomesta. Esille nousevat Virtaselle entuudestaan tutut Liiga-joukkueet.

1. JYP

JYP on seura, joka pelasti Virtasen uran jo elokuussa 2009, kun hyökkääjä oli saanut lähteä SaiPasta. Silloin riski kannatti, voimapesä otti paikkansa joukkueen matkasta mainion esityksin.

JYPin joukkue ja seurajohto ovat tuttuja Virtaselle. Seuran urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen tuntee entisen pelikaverinsa mainiosti. JYP saisi riveihinsä energisen nelosketjun raatajan, joka tuo voimaa joukkueen sentteriosastolle sekä erityisesti alivoimapeliin.

Suurimpia kysymysmerkkejä herättää JYPin nuorennusleikkausprojekti. 31-vuotias Virtanen on jo kokenut pelaaja. Mikäli jyväskyläläisseura haluaa panostaa nuoriinsa, ei konkarin hankinta välttämättä istu organisaation suunnitelmiin.

2. HIFK

Toinen Liiga-seura, joka nousee väkisin Virtasen kohdalla esille. Järkäle ehti jo solmia aiemmin urallaan diilin HIFK:n kanssa – se pesti jäi pelaamatta kuitenkin samaan aikaan solmitun JYP-diilin kanssa.

Myös HIFK:n kiinnostuksen yllä leijuu isoja kysymysmerkkejä. Haluaako helsinkiläisten urheilujohtaja Tobias Salmelainen tuoda rakentamaansa joukkueeseen enää ylimääräistä x-tekijää? Virtanen toisi nuorten energisten laitureiden sekaan rutiinia ja kovuutta erityisesti HIFK:n nelosketjussa.

Virtanen on aiemmin mediassa kertonut, että HIFK-pestin kariutuminen on harmittanut. Mikäli Helsingissä ajatus järkäleestä alkaa kiinnostaa, on Virtanen varmasti valmis liikkumaan Turku–Helsinki-moottoritieltä itään.

3. TUTO Hockey

Kolmas potentiaalinen seura löytyy Virtasen kannalta hyvin läheltä. TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola vitsaili jo sosiaalisessa mediassa olevansa valmis palkkaamaan kulttipelaajan Kupittaalle.

Heitto kuulostaa alkuun pelkästään hauskalta. Kun sitä oikeasti miettii, ei lyhyt pesti Mestiksessä ole välttämättä lainkaan huono idea. Mikäli Virtaselle ei heti löydy ottajia Liigasta tai muista kovista sarjoista, voi pelivireen pitäminen läheltä löytyvässä seurassa tehdä hyvää.

Virtanen saa varmasti tarjouksia ulkomailta. Haluaako perheellinen mies lähteä kuitenkaan ulkomaille ja kauas kotoa? TUTO-paidassa tarjolla olisi hetki aikaa vetää happea, pitää pelivirettä yllä ja miettiä eri vaihtoehtoja. Vähintäänkin harkittava vaihtoehto.

Mikä olisi Virtaselle paras ratkaisu? Hyppää mukaan keskusteluun myös Facebookin suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä!

LUE MYÖS: Tulehtuneet välit eivät vaikuta! Jonne Virtanen osoittaa seurauskollisuutta – saapuu seuraavaan otteluun

LUE MYÖS: Oliko se siinä sitten? Jonne Virtanen paljasti Iltalehdelle: TPS-pomolta tyly ilmoitus

LUE MYÖS: Jonne Virtanen sai pikavauhtia tarjouksen uudesta pelipaikasta – ei tarvitsisi edes muuttaa Turusta!

LUE MYÖS: Case Jonne Virtanen puhuttaa laajalti – TPS-kannattajilta kitkerää tekstiä seurajohdolle!

LUE MYÖS: Mitä tapahtui? TPS hyllytti Jonne Virtasen – tiedote herättää hämmennystä: ”Typerää toimintaa”