Tulevia tähtiä ja huippunimiä! Tässä ovat Liigan ensi kauden läpimurtopelaajat

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Liigassa nähdään alkavalla kaudella iso kasa kiinnostavia nimiä. Tuttujen tähtien takaa esille nousee jokaisessa joukkueessa myös tulevaisuuden staroja.

Kuka lyö ensi kaudella joukkueessaan läpi? Leijonat.com nostaa esille jokaisesta joukkueesta yhden potentiaalisen läpimurtopelaajan.

Listalle mahtuu puhuttuja NHL-lupauksia sekä muutama hieman yllättävämpi nimi.

Liigan läpimurtopelaajat joukkueittain:

 

HIFK: Anton Lundell

Yksi Liigan tämän vuosikymmenen kärkilupauksista. Lundellista on puhuttu jo rapakon takana – eikä syyttä. Sentteri on ensi kesän NHL-varaustilaisuuden kärkinimiä. Hänestä tulee väkisin mieleen muun muassa nuori Aleksander Barkov. Kypsä ja monipuolinen taituri, joka on saanut kesällä lisää voimaa itselleen.

HPK: Elmeri Eronen

HPK:n kesän täsmävahvistukselta voi odottaa Hämeenlinnassa paljon. Monipuolinen ja taitava puolustaja on ehtinyt pelata TPS:ssä jo mainiolla tasolla. HPK:ssa tarjolla on iso rooli – ja kenties seuraava askel Liigan luottopakkien joukkoon?

Ilves: Oskari Laaksonen

Nuorella pakilla on kaikki saumat olla koko sarjan parhaita pakkeja tulevalla kaudella. Taitava, juonikas ja kiekon kanssa loistava pakki pelaa ennakkoluulottomasti. Iso osanen Ilveksen alakerran peliä.

Ville Leskinen on isossa roolissa alkavalla kaudelle Jukureiden hyökkäyksessä. Kuva: Juha Tamminen.

Jukurit: Ville Leskinen

Nimi talteen: Jukureiden Leskinen näyttää ottaneen kesällä isoja askelia. Se on iso juttu mikkeliläisille, jotka odottavat varmasti myös 24-vuotiaalta hyökkääjältään paljon. Kun fysiikka on parantunut, pääsee Leskinen paremmin esille myös Liigassa.

JYP: Jerry Turkulainen

JYPin sähäkän vahvistuksen viime kausi oli jopa pienehkö pettymys. Raportit JYPin peleistä lupaavat kuitenkin hyvää: 20-vuotias Turkulainen on valmis lopulliseen läpimurtoon Liigassa. Pelannut heti isossa roolissa syksyn harjoituspeleistä alkaen.

KalPa: Kim Nousiainen

Nuori pakki on KalPan pelaajatuotannon uusin tuotos. Kiekollisesti viisas ja monipuolinen pakki on murtautumassa väkisin Liiga-miehistöön. Nousiainen sai pelata jo viime kaudella kuusi peliä Liigassa. Jos otteet jatkuvat samanlaisina, saa 18-vuotias nuorukainen tällä kaudella paljon aikuisten pelejä vyölleen.

KooKoo: Joonas Oden

KooKoon nuori taituri väläytteli jo viime keväänä pelaten pirteän loppukauden. Nyt samaa odotetaan jo syksystä alkaen. Päävalmentaja Jussi Ahokkaan alaisuudessa nuorukainen pääsee kehittämään monipuolisuuttaan. Se on mainio juttu koko KooKoolle.

Kärpät: Topi Niemelä

Nostetaan Kärpistä esille todellinen yllätysnimi. 17-vuotias pakkilupaus on tekemässä kauden kynnyksellä kovaa temppua ja murtautumassa väkisin pelaavaan kokoonpanoon myös Liigassa. Niemelä on loistanut CHL:ssä nousten joukkueensa kärkipakkien joukkoon. Ennakkoluulottomuus ja rauhallisuus ihastuttavat.

Anton Lundell on koko Liigan kovimpia lupauksia. Kuva: Juha Tamminen.

Lukko: Kristian Pospisil

Nuori slovakkitaituri otti paikkansa Lukosta koeajan kautta. Tässä saattaa olla yksi yllätysnimi tulevalle kaudelle: nuorella hyökkääjällä riittää taitoa varsinkin hyökkäyspäässä. Tuo syvyyttä ja taitoa Lukon hyökkäykseen.

Pelicans: Jesse Ylönen

Tästä kaudesta on helppo ennustaa Ylöselle todellista läpimurtovuotta Liigan eliittiin. Ylönen on suorastaan lentänyt läpi harjoituskauden. Pelicansissa on tarjolla isoa roolia ja fiksu pelaaja on heti ottanut vastuusta kiinni. Valmentajan unelmapelaaja.

SaiPa: Robin Salo

20-vuotiaalla pakilla alkaa toinen kausi SaiPassa. Viime vuosi oli kokonaisuutena mainio, nyt pakille on aukeamassa isompaa roolia joukkueensa pakistosta. Vuodet ovat tuoneet Salon peliin monipuolisuutta.

Sport: Valtteri Viljanen

Sportin nuori pakki on ollut harjoituskauden pirteintä osastoa Vaasassa. 25-vuotiaalla Viljasella on kaikki saumat ottaa heti iso rooli joukkueensa alakerrasta. Sportin alakerta näyttää kauden kynnyksellä melko kapoiselta, joten Viljaselta ja muilta nuorilta nimiltä odotetaan paljon.

Lauri Pajuniemeltä odotetaan TPS:ssä paljon. Kuva: Ilari Isotalo

Tappara: Patrik Puistola

Tapparan kokeneessa ryhmässä katseet läpimurtopelaajien osalta kääntyy nuoreen Puistolaan. 18-vuotias kiekkolupaus on väläytellyt syksyn mittaan. Hyökkääjä tuo meritoituneeseen joukkueeseen nuoruuden intoa.

TPS: Lauri Pajuniemi

TPS:n hyökkäyksessä tarvitaan uusia sankareita – yksi heistä on nuori Pajuniemi. Harjoituspelit ovat osoittaneet, että nuorukainen on valmis ottamaan seuraavan askeleen Liigassa. Taustalla on työteliäs kesä, minkä myötä hyökkääjän fysiikka on parantunut melkoisesti. Se on tuonut monipuolisuutta heti peliin.

Ässät: Daniil Tarasov

Mysteeriapu NHL:stä. Ässien Tarasovilla on kaikki avut olla heti Liigan kärkivahteja. Harjoituspelit lupaavat hyvää nuorukaisen tekemisestä. Rauhallisuus ja eleettömyys toimivat erityisesti isossa kaukalossa.

LUE MYÖS: Yllättäviä nimiä kärjessä! Lukijat valitsivat: tässä ovat Liigan parhaat sentterit

LUE MYÖS: Nuori superlupaus ykkönen! Fanit naulaavat: tässä ovat Liigan parhaat puolustajat

LUE MYÖS: Yksi nimi ylitse muiden! Kiekkofanit äänestivät – tässä ovat Liigan parhaat maalivahdit

 

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS