Pelicansin maalille siirtynyt Tomi Karhunen sai todellisen unelma-alun Liiga-kaudelleen.

Tulikuuma vahti oli ottelun ehdoton ykköshahmo, kun Pelicans kaatoi HIFK:n perjantai-iltana maalein 3-0. Karhunen hurmasi varmasti jokaisen lahtelaisen ottelussa 29 torjunnallaan – tähtivahti venyi varsinkin pelin ratkaisuhetkillä upeisiin venytyksiin.

Peli oli pitkään maaliton – kiitos Karhusen torjuntojen. Pelicans-vahti otti reiluun 40 minuuttiin kolme maagisen näköistä räpylätorjuntaa. Maalivahdin ”ryöstöjen” kohteiksi joutuivat ruotsalaiset Sebastian Dyk, Johan Motin ja sekä Leijonistakin tuttu Jere Sallinen.

Varsinkin Sallisen ilme kolmannen erän alussa nähdyn torjunnan jälkeen oli kuvaava. Huippunimi pääsi tälläämään hyvästä paikasta mainion vedon – Karhunen sai kuitenkin jostain räpylänsä vedon eteen.

– Herranjumala sentään mitä torjuntoja, Telian selostaja Jani Alkiokin innostui tunnelmoimaan tv-lähetyksessä.

Torjunnat käänsivät pelin väkisin kotijoukkueelle. Pian kolmannen räpylätorjunnan jälkeen Juhamatti Aaltonen karkasi maalintekoon. Muut kotijoukkueen maalit iskivät Jesse Mankinen ja Waltteri Merelä.