Maanantaina syntymäpäiviä viettävä Kerttu Lehmus on pelannut itsensä nopeasti Ilves-fanien sydämiin.

Vasta 14-vuotias kiekkolupaus on hypännyt upealla tavalla aikuisten matkaan Naisten Liigassa. Se näkyy myös tilastoissa: hyökkääjä on iskenyt nyt syksyn neljässä pelissään tehot 0+4.

Lukemat ovat vakuuttavia pelaajalle, joka debytoi ensimmäistä kertaa tänä syksynä alle 16-vuotiaiden maajoukkueen matkassa. Ilveksen päävalmentaja Ville Tolvanen ei ole kuitenkaan yllättynyt menosta jäällä.

– Hän on ollut kesästä asti meidän mukana. Meille hän on tullut ennakkoluulottomasti mukaan. Jäällä näkee kyllä, että taitoa ja pelisilmää löytyy. Sitä kautta paikkoja tulee ja pystyy rakentamaan tilanteita myös joukkuekavereilleen, Tolvanen ynnää Leijonat.comille.

Lehmuksella on itse poikajoukkuetaustaa Orivedeltä, jossa hän on tottunut pelaamaan isossa kiekollisessa roolissa. Hyppy liigaan ei ole mikään itsestäänselvyys nuorelle pelaajalle.

Tolvanen kertoo, että nostaa mielellään aina tulevaisuuden nimiä mukaan aikuisten matkaan – kunhan taidot riittävät siihen.

– Ikä ei ole este. Täytyy olla vain valmis pelaamaan – täällä tulee paljon isompia ja painavampia vastuksia vastaan. Silloin pitää löytää tapoja pärjätä mukana. Hänellä (Lehmuksella) on hyvä pelisilmä ja käsitys. Näkee, että hän osaa pelata.

Kun ikää on vasta 14 vuotta, löytyy tekemisestä vielä luonnollisesti paljon kehitettävää. Nykyinen taso on silti kovalla tasolla – varsinkin, kun puhutaan kiekkolupauksen alusta.

– Laukaus ja lajitaidot kehittyvät vielä lähivuosien aikana paljon. Mutta hän on jo nyt osoittanut tekevänsä paljon asioita oikein, Tolvanen kehuu.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo