Lähde: Coloradolta lattea sopimustarjous Mikko Rantaselle – agentti haluaa rutkasti lisää dollareita pöytään

© Kuva: Getty Images

The Athletic -lehden tietojen mukaan Colorado Avalanche on tehnyt Mikko Rantaselle sopimustarjouksen.

Lehti kertoo, että Avalanche tarjosi vastikään suomalaistähdelle 6-8 vuoden mittaista sopimusta, joka takaisi n. 8,4-8,75 miljoonan dollarin palkan.

Rantasen pelaaja-agentilla Mike Liutilla on kuitenkin aivan erilainen näkemys suojattinsa arvosta.

– Colorado yritti tarjota noin 8,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, kun taas Rantasen leirissä halutaan 9,5 miljoonan dollarin palkkaa. Tämä voisi kuulostaa vielä mahdolliselta (pitkässä sopimuksessa), mutta jos Rantanen haluaa 9,5 miljoonaa dollarin palkkaa kolmivuotiseen siltasopimukseen, niin se olisi ehdoton ”ei” Avalanchelle, The Athletic -lehden toimittaja Ryan S. Clark kirjoittaa.

Avalanchen tarjoama sopimus kuulostaa kovinkin matalalta, kun vertaa Toronto Maple Leafsin hyökkääjän Mitch Marnerin viime viikolla tekemään kuusivuotiseen ja 10,893 miljoonan dollarin palkan tuovaan paperiin.

22-vuotias Rantanen on tehnyt viimeisen kahden NHL-kauden aikana keskimäärin kovemmalla tahdilla pisteitä, kuin samanikäinen kanadalainen.

Liut paljasti aikaisemmin tällä viikolla, että Rantasen sopimusneuvotteluissa käytetään vertailukohtana juuri Marnerin jättisopimusta. Avalanchen johdossa taas uskotaan, että Marnerin sopimuksella ei ole vaikutusta Rantaseen.


PÄIVÄN VIHJE: SPARTAK MOSKOVA – JOKERIT

Kääntyykö Jokereiden kurssi Spartak Moskovan vieraana?