Viime kauden liigajoukkue Pelicansin ringissä aloittanut, mutta sittemmin Mestiksessä Peliittoja ja SaPKoa edustanut Niklas Salo ei jatka tämän kauden joukkueessaan RoKissa. Pienikokoinen taituri siirtyy länsinaapuri Ruotsiin Division 1 -joukkue Vimmerbyhyn.

Salo on pelannut Liigassa kaikkiaan 36 ottelua tehoin 1+2=3. Menetys on RoKille kova, sillä syksyn Suomen Cupin kahdessa ottelussa Salo latoi pisteet 2+4=6. Mestiksessä uran 145 runkosarjan peliä ovat tuoneet tehot 49+55=104, uran 32 pudotuspeliottelun saldo on 7+13=20.

Maailmalla tapahtui tiistaina myös muita mielenkiintoisia suomalaissiirtoja. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta urallaan juhlinut KooKoo-pakki Santeri Salmela (kuvassa) siirtyy lainalle Jokipoikiin toistaiseksi.

– Haluamme Santerille parhaat mahdolliset lähtökohdat tavoitella paikkaa alle 20-vuotiaiden MM-koneeseen, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

Vuodenvaihteen MM-kisoihin tähtäävä Salmela on pelannut Liigassa 57 ottelua tehoin 0+4=4.

Uuteen osoitteeseen matkaa myös hyökkääjä Juuso Perttilä. Aikoinaan Mestiksen 113 runkosarjan pelissä tehot 33+61=94 ja kahdeksassa pudotuspeliottelussa yhden syöttöpinnan iskenyt tehomies vaihtaa ranskalaisen Nicen Angletiin. Seurat ovat maan pääsarjajoukkueita.

Lähteet: Vimmerbyn Facebook (Salo), KooKoon nettisivut (Salmela) ja Angletin kotisivut (Perttilä)