Ilves tiputti jo aamusta maanantain kovimman uutispommin, kun seura tiedotti vaihtavansa valmentajaa vain seitsemän Liiga-ottelun jälkeen.

Kokenut Karri Kivi saa väistyä peräsimestä, kun vetovastuun nappaa Jouko Myrrä. Apuvalmentajana tunnettu käskijän johtamassa valmennusryhmässä jatkavat Olli Salo, maalivahtivalmentaja Markus Korhonen ja fysiikkavalmentaja Juha Koskela.

Ratkaisu on kova. Ilveksen johto perustelee päätöstä synkällä alkusyksyllä: tamperelaisryhmä on sarjassa viimeisenä kolmella pisteellä.

– Joukkueen pelillinen ilme, pelikuri ja puolustuspelaaminen ovat olleet hukassa liigakauden alettua, ja siksi päädyimme tekemään muutoksen, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela muotoilee.

Uudelta valmentajalta odotetaan ryhtiliikettä. Ilveksellä on kasassa joukkue, jolta odotetaan menestystä.

– Meillä on kova luotto joukkueeseemme ja siihen, että Jouko Myrrä päävalmentajana yhdessä muun valmennusryhmänsä kanssa on oikea mies palauttamaan Ilveksen peli-identiteetin, mikä mahdollistaa myös paremman urheilullisen menestyksen, Koskela lisää.

Kivi ehti luotsata Ilvestä yhteensä reilut kolme kautta. 49-vuotias valmentaja saa kohteliaaseen tyyliin Liiga-seuran kiitokset menneistä vuodesta.

– Ilves-Hockey Oy haluaa kiittää Karri Kiveä viimeisten kolmen ja puolen vuoden aikana Ilveksen eteen tehdystä työstä. Hänellä on ollut tärkeä rooli seuran ja joukkueen toimintatapojen kehittämisessä, toimitusjohtaja Risto Jalo kommentoi.

LUE MYÖS: Potkut! Liiga-jumbo Ilves on erottanut päävalmentajansa