The Athletic-lehti palaa tuoressa henkilökuvassaan Columbus Blue Jackets-GM Jarmo Kekäläisestä kesän 2016 NHL-draftin tapahtumiin.

Kekäläinen pääsi tuolloin valitsemaan koko tapahtuman kolmantena Toronto Maple Leafsin ja Winnipeg Jetsin jälkeen.

Maple Leafs päätyi Auston Matthewsiin ja Jets valitsi puolestaan Patrik Laineen.

Monet odottivat Kekäläisen kuuluttavan tämän jälkeen lavalle Jesse Puljujärven, mutta kaikkien yllätykseksi valinta kohdistuikin kanadalaiskeskushyökkääjä Pierre Luc-Duboisiin.

Kekäläisen hyvä ystävä, NHL-legenda Kimmo Timonen kertoo jenkkiaviisille kaksikon käyneen ennen draft-tilaisuutta keskusteluja Puljujärvestä ja Laineesta ja olleen näistä kovin erimielisiä.

– Olin nähnyt muutamia Laineen ja Puljujärven pelejä ja sanoin Jarmolle: Tuo Puljujärvi tulee olemaan todella hyvä, hän on parempi kuin Laine. Luistelu, taidot, taklaukset ja tapa miten hän liikkuu, Timonen hehkutti Kekäläiselle.

Blue Jackets-pomon vastaus ystävälleen oli tyly:

– Lyön vetoa, että kahden vuoden kuluttua Laine on supertähti, mutta Puljujärvi ei, Kekäläinen täräytti.

Timonen on joutunut myöntämään olleensa väärässä.

– Olen ollut lajissa mukana 30 vuotta, mutta hän (Kekäläinen) näkee pelin eri tavalla, Timonen toteaa.

Dubois on osoittaunut mainioksi valinnaksi ja kehittynyt isoin harppauksin molemmilla toistaiseksi pelaamillaan NHL-kausilla.

Päättyneellä sesongilla 21-vuotias sentteri paukutti 82 ottelussa komeat 61 (27+34) tehopistettä.

Tällä hetkellä Dubois valmistautuu kolmanteen sesonkiinsa maailman kovimmassa kiekkoliigassa, kun taas Puljujärvi palasi Suomeen ja Kärppiin hakemaan uralleen uutta nostetta.