Ville Heinolan urakalle häikäisevä alku – suomalaislupaus teki heti NHL-historiaa

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin pakistossa NHL-kauden avauspelissä päälle 18 minuuttia luutinut Ville Heinola sai uralleen rapakon takana häikäisevän alun. Vaikka Jets taipui NY Rangersille maalikarkeloissa luvuin 4-6, jäi suomalaisen tehotilasto siedettävästi nollaan. Lisäksi Heinola keräsi yhden syöttöpinnan näin.

Vasta 18-vuotias Jetsin juhannuksen ykköskierroksen varaus teki syöttöpisteellään historiaa. Heinola on koko NHL:ssä kautta aikain ensimmäinen vuonna 2001 syntynyt pelaaja, joka on onnistunut saalistamaan pisteen.

Winnipegin kokoonpanoon sensaatiomaisesti rymistellyt pakki sai nimensä toiseenkin mielenkiintoiseen tilastoon. Hän on Jetsin modernin historian toiseksi nuorin pelaaja, joka on onnistunut nousemaan tehoille.

Pelaajalla ikää oli kauden avauspelin aikaan 18 vuotta ja 215 päivää. Nuorempana Winnipegissä on tehoillut vain Patrik Laine kolme vuotta sitten. Hän oli tuolloin 18 vuotta ja 177 päivää.

LUE MYÖS: Legendaarinen pila! Winnipegin suomalaisyllättäjä joutui NHL-tähtien jäynän kohteeksi

LUE MYÖS: Nuorissa on voimaa! Kaapo Kakko ja Ville Heinola tekevät historiaa NHL:ssä