Puolasta kantautui viikonloppuna järkyttäviä uutisia, kun GKS Katowicen suomalaispelaaja Jaakko Turtiainen pahoinpideltiin ennen ottelun alkua (lue lisää).

Vastustajajoukkue GKS Jastrzebien fanit hyökkäsivät Turtiaisen kimppuun lämmitelylenkin aikana. Poliisin mukaan epäillyt löivät hyökkääjää useaan otteeseen pään alueelle. Toinen epäilty on 15-vuotias ja Puolan poliisi on saanut hänet haltuunsa (lue lisää).

Sairaalassa käyneen Turtiaisen tilanteesta kuuluu kuitenkin hyvää. Hyökkääjälle tehtiin tutkimuksia ja hän on päässyt kotiin.

– Olen masentunut ja surullinen perjantain tapahtumien johdosta, GKS Katowicen seurapomo Marek Szczerbowski sanoi Puolan jääkiekkoliiton mukaan.

– Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki kannattajat olisivat samanlaisia. Asiaa ei voi lakaista maton alle, mutta vihan lietsominen on turhaa. Siksi vaadin tukea ryhmällemme, Szczerbowski jatkoi.

Turtiaisen pahoinpitelyn vuoksi GKS Katowicen ja GKS Jastrzebien välinen ottelu jätettiin pelaamatta. Szczerbowskin mukaan päätös oli ainut ja oikea ratkaisu.

LUE MYÖS: IL: Pahoinpidelty suomalaiskiekkoilija paljastaa: lämmittely päättyi nyrkiniskuun – ”He hermostuivat siitä”