NY Rangersin viime juhannuksen kakkosvaraus Kaapo Kakosta ei ole syytä olla huolissaan, vaikka suomalaisen tilastot ovat ehkä odotettua heikommat.

Kakko on pelannut NHL:ssä kaksi ottelua pisteittä tehotilaston ollessa asteen pakkasella. Vaikka kaksi sarjaottelua on lyhyt otanta, kehui Rangersin päävalmentaja David Quinn suojattiaan NHL.comin suomenkielisellä sivustolla näkemänsä perusteella.

– En usko, että Kaapolle tulee kovin usein heikkoja otteluita. Vaikka hänellä ei olisikaan loistava ilta, niin hän ei silti pelaa huonosti. Jo se tekee pelaajasta ammattilaisen.

Nimenomaan tämä on asia, josta Kakon kanssa on keskusteltu.

– Kyse ei niinkään ole siitä, miten hyvä olet silloin, kun pelaat hyvin, vaan siitä, miten hyvin pelaat silloin, kun on huonompi ilta. Pelin lopussa sitä voi tuumia, että Kaapo pelasi ihan hyvin, ja silloin oli kyseessä hänen heikompi ottelunsa. Jos asia on noin, niin hänellä on vielä edessään hitonmoinen ura.

Kakon ei Quinnin mukaan ole syytä ottaa paineita. Joukkueesta löytyy esimerkki, johon verrata: Maalittomuus ei aina tarkoita huonoa koko kautta.

Mika (Zibanejad) pelasi viime kaudella yhdeksän maalitonta ottelua putkeen, mutta silti hän takoi 30 osumaa. Jokainen 18-vuotias arvostelee itseään tehopisteiden perusteella. Kaapon pitää osata olla tyytyväinen omaan peliesitykseensä, vaikka maaleja ei tulisikaan, Quinn painotti.

”Valmiimpi kuin useimmat”

NHL:n pistepörssin kärjessä hulppein tehoin 4+4=8 keikkuva Zibanejad kehui hänkin Kakkoa.

– Kaapo on valmiimpi kuin useimmat NHL:ään tulevat 18-vuotiaat. Sen näkee hänen pelityylistään ja fyysisyydestään.

– Enkä tarkoita pelkästään taklauksia, vaan myös sitä, miten hän suojaa kiekkoa. Odotan innolla, että mitä hän vielä saakaan aikaan.

Joukkuekaveri Chris Kreider osasi kertoa, mikä Kakon vahvuuksiin kuuluu.

– Kaapo on jo loistava silloin kun hänen kintereillään on yksi vastustaja. Sitten kun hän alkaa pärjätä kahdenkin vastustajan kanssa, niin hänestä tulee pelottavan hyvä.

LUE NHL:N TORSTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:

Kaapo Kakko vertailee Liigaa ja NHL:ää – ”Tätä minun ei tarvinnut tehdä viime kaudella”

Jesperi Kotkaniemi taas tikissä – iski NHL:ssä historiallisen maalin, komean tilaston terävin kärki lähenee

Canadiensin suomalaishyökkääjällä tehokas iltapuhde – onnistui vasta viidentenä todella harvinaisessa tempussa