Julius Junttilan siirto Kärppiin tuli puskista. Kuinka monta Liigan supertähteä yhteen joukkueeseen mahtuu? Jos Kärpiltä kysytään, niin loputtomasti.

Junttila ei kuitenkaan ehkä ole kaiken hehkutuksen arvoinen. 28-vuotias kiekkoilija on parhaassa iässään, mutta hänen saavutuksensa yksilönä ovat vaisut.

Laitahyökkääjä on yhdellä ammattilaiskaudellaan takonut tähtipelaajan statuksen tehot. Kaudella 2017-18 Junttila muodosti Liigan kovimman tutkaparin Charles Bertrandin kanssa ja tykitti tehot 13+39=52.

Kaksi Ruotsin reissua Junttilalta on mennyt penkin alle. KHL-visiitistä puhumattakaan. Kysymys herää: oliko Junttila vain yhden kauden ihme?

Liiga-historia on täynnä esimerkkejä pelaajista, jotka ovat pelanneet yhden uskomattoman kauden ja tämä status on kannatellut heitä uran loppuun asti.

Saanen esitellä muutaman yliarvostettujen klubin jäsenistä.

Janne Lahti tykitti kaudella 2010-11 Jokereissa 37 maalia ja 59 tehopistettä. Lopun vuosikymmenen aikana Lahti ei päässyt lähellekään vastaavia tehoja. Parhaimmillaan hän iski 30 tehopistettä, mutta vanhat meriitit pysyivät ihmisten muistissa loppuun asti.

Saman yliarvostettujen klubin jäsen on Marko Luomala. Hän nakutti 2009-10 Ässissä 27 maalia ja 44 tehopistettä. Ura oli nopeassa nousukiidossa ja Luomala siirtyi Kärppiin ja Sveitsiin. Samanlaisia tehoja ei vain koskaan enää nähty.

Kunniapuheenjohtajana yliarvostettujen Liiga-pelaajien klubissa toimii Jussi Makkonen. Tykkikausi HPK:ssa (27+32=59) poiki KHL-pestin ja monta näytönpaikkaa Liigassa. Salama ei kuitenkaan iskenyt koskaan samaan paikkaan kahdesti.

Nyt Junttilalla on mahdollisuus näyttää, ettei klubi oli häntä varten. Ketjukavereista tehot eivät Kärpissä jää ainakaan kiinni, kun NHL-statuksen pelaajia on melkein joka sormelle.

LUE MYÖS: Huvittavaa analyysiä! Kaapo Kakon nimi naurattaa Kanadassa – nousi tv-lähetyksen puheenaiheeksi