Kautensa NHL:ssä sanalla sanoen surkeasti aloittanut Dallas Stars järjesti sunnuntaiyönä häikäisevän suomalaistulituksen Philadelphia Flyersin kustannuksella. Tähtipaidat ottivat pinnat luvuin 4-1 ja maaleista peräti kolme oli sinivalkoisten pelaajien käsialaa.

Jos oli suomalaiskokonaisuus kunnossa, niin samaa voi sanoa Starsin kakkosketjusta. Jamie Benn (0+1) – Roope Hintz (1+0) – Corey Perry (1+2) oli pelipäällä summattuaan yhteensä pisteet 2+3=5.

Ottelun maalihanat avannut suomalaissentteri Hintz iski viime kaudella 58 runkosarjan pelissä yhdeksän maalia ja kaikkiaan 22 pinnaa, 13 pudotuspeliä toivat tehot 5+3=8.

Nyt Hintz on jo pelkästään tämän kauden kymmenessä pelissä viimeistellyt pisteet 6+1=7. Tilastofakta on huikea, sillä debyyttikaudella 2018-19 kuusi maalia vaati 45 ottelua. Hintz jos joku on mennyt eteenpäin muuten heikossa Dallas-laumassa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Roope Hintz scored his sixth goal of 2019-20 (10 GP).

The Tampere, Finland native tallied nine goals in 2018-19 and required 45 games to score his sixth marker. #NHLStats

Hintzin johtaman ketjun kemiat kohtaavat. Tätä tietysti edesauttaa se, että kanadalaiset Perry ja Benn ovat pelanneet keskenään vaahteranlehtipaidoissa maajoukkuepelejä.

– Näittekö Roopen maalin? Me muut pelasimme iholla ja Roope pääsi sooloilemaan. Ketjumme on yhtenäinen, kokenut 34-vuotias Perry iloitsi Starsin verkkosivujen mukaan.

Ketju on todellakin kokonaisvaltainen.

– Pelasimme alhaalla hyvin. Mutta meidän on pelattava kovaa ja fyysistä kiekkoa.

Dallasille kauden alku on ollut paha rimanalitus. Yön voitto oli sille vasta ensimmäinen varsinaisella peliajalla, ja kyseessä oli jo kymmenes ottelu.