Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laine ja sensaatiopakki Ville Heinola saivat yöllä aihetta maireaan hymyyn.

Häviökierteeseen ajautunut Jets kun katkaisi kolmen kotitappion putken kammettuaan tulikuuman Edmonton Oilersin nurin jalkapalloluvuin 1-0. Koska joukkueet eivät osuneet 65 minuutin aikana maalin millään, haettiin ratkaisua voittolaukaukisasta.

Siinä Jetsille maalasivat Kyle Connor ja kisan päättänyt Laine.

Winnipeg Jets

@NHLJets

Winnipeg Jets

@NHLJets
Silky, silky, mitts KC!! 🤩 @KyleConnor18
And leave it to Laine to close it out! 👏 @PatrikLaine29

Kaksi pistettä nosti Jetsin läntisessä konferenssissa seitsemänneksi. Laineen kommentoi peliä siihen sävyyn, että voitto todellakin maistui.

– Tämä oli mahtava voitto, sillä meidän kopissa oli jo vähän nähtävissä turhautumista. Voitto tekee itseluottamukselle hyvää, suomalainen myönsi pelin jälkeen televisiohaastattelussa.

Suomalaistähti kellotti ottelussa peliaikaa peräti vajaat 22 minuuttia. Hän laukoi maalia kohden kahdesti.

– Kolme kertaa häviäminen kotona peräkkäin on aika outoa, Laine heitti.

Hyvin onnistui Laineen tavoin myös Heinola. Hän kellotti Jets-pakeista peliaikaa vähiten, vajaat varttitunnin. Heinolan tilastoihin ei kirjattu yhtäkään laukausta maalia kohti.

Alkukaudesta kovia pinnoja latoneet Connor McDavid (5+12=17) ja Leon Draisaitl (6+10=16) kuitenkin jäivät tylysti tyhjin käsin Jets-pakiston edessä.

Lukosta tulleen nuorten maailmanmestarin arki on lähipäivinä erityisen jännittävää. NHL:ssä seitsemän ottelua pelannut Heinola voi pelata vielä kahdessa ottelussa, ennen kuin Jetsin on tehtävä päätöksiä: Pitääkö se pakista kiinni, vai lähettääkö joukkue suurlupauksen AHL:ään tai vaikkapa Liigaan.

Kymmenes pelattu ottelu tarkoittaisi puolestaan sitä, että Heinolan tulokassopimus astuu voimaan. Joukkue jatkaa kauttansa keskiviikkoyönä Los Angeles Kingsiä vastaan.

LUE MYÖS: Ketjuralli puhuttaa! Kaapo Kakko hakee yhä paikkaansa New Yorkissa – NHL-valmentaja avoimena: ”Siitä on puhuttu”

LUE MYÖS: NHL-unelmalle kolaus! Floridan suomalaistaiturin vaikea syksy jatkuu – passitettiin farmiin