HIFK:ssa aikoinaan kovia pinnoja takonut hyökkääjä ilmiliekeissä – aloittanut kautensa vakuuttavalla pistetahdilla

HIFK:ssa aikoinaan kauden verran piipahtanut venäläinen Nikolai Goldobin, 24, on ollut alkaneella AHL-kaudella rapakon takana huimassa iskussa. Jos oli aika Stadin kirkkaissa valoissa odotuksiin nähden ehkä kuitenkin vuoristoratamista, niin nyt samaa ei voi todellakaan sanoa.

Vancouver Canucksin AHL-joukkue Utica Cometsissa viilettävä laitahyökkääjä on takonut kauden neljässä kamppailussa häkellyttävät tehot 1+8=9. Pelaajan tehotilastokin on jopa seitsemän pinnaa plussalla.

Goldobin on kiivennyt pistepörssissä jaetulle kuudennelle paikalle. Lisäksi syöttöpörssissä hän on jaettu kärkinimi ja tehotilastossakin komeasti samoin jaetulla kuudennella tilalla.

Goldobinin ottelukohtaiset pistemäärät ovat tuoreimmasta vanhimpaan vakuuttavia: 1+1=2, 0+3=3, 0+3=3, 0+1=1.

San Jose Sharksin kesän 2014 ykköskierroksen 27. varaus viiletti HIFK:ssa lainalla kaudella 2014-15. Runkosarjassa Goldobin pelasi 38 ottelussa takoen ihan mukiinmenevät tehot 11+10=21, pudotuspelien kahdeksan ottelua toivat pisteet 1+5=6.

Tekeminen olikin sinänsä ihan tehokasta, mutta kun tehotilastot olivat runkosarjassa ja pudotuspeleissä -9 ja -5, ei venäläisen pelaaminen jättänyt kaikkiin täysin vaikuttavia ajatuksia.

Esimerkiksi HIFK:n silloinen päävalmentaja Antti Törmänen muotoili pelaajastaan Yle Urheilulle lokakuussa 2014 näin:

– Kyllähän hänelläkin oli tänään vähän tahmea luistelu ja se näkyi muutamissa ratkaisuissa. Olihan siellä oivaltaviakin syöttöjä, mutta keskialueella hukkui kiekko vähän liikaa eikä siinä ollut kavereitakaan oikein lähellä auttamassa.

Jotain siitäkin voi päätellä, että pelaajalla on vyöllään vasta 124 ottelua (19+24=47) ylhällä NHL:ssä – siis viiden kauden ajalta. Noista peleistä noin puolet, eli 63 kertyi viime kaudella.

Pelaaja on voittanut urallaan alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa. Tuo ripustettiin hänen kaulaansa vuodenvaihteen 2014-15 kisoissa.

LUE MYÖS: Onko tässä Liigan syksyn komeetta? Tyvipäähän tuomitulla KooKoolla upea kuukausi – nousee taulukoissa raketin lailla

LUE MYÖS:  Jesse Puljujärvi Leijoniin? Fanit listaavat: nämä nimet vahvistavat maajoukkuetta

LUE MYÖS: Uusi Liiga-ennätys! Kärpät-komeetta teki historiaa – ohitti yli 20 vuotta vanhan nollaputken

LUE MYÖS: Ykkösketjuun! Kaapo Kakko saamassa maukkaan näytönpaikan NHL:ssä

LUE MYÖS: NHL-tähdet äänestivät: Aleksander Barkov koko NHL:n aliarvostetuin – ”Ei saa tarpeeksi tunnustusta”


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!